18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADİRLİ - OSMANİYE
Belediye Sayfaları

Dila'nın yüzü gülüyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan ve yakalandığı "İktiyozis Vulgaris" isimli bir tür deri hastalığıyla mücadele eden 3 yaşındaki küçük Dila sağlığına kavuştu.

Halk arasında "Balık derisi" hastalığı olarak bilinen İktiyozis Vulgaris" isimli bir tür cilt hastalığıyla birlikte doğan 3 yaşındaki Dila Alp, yakalandığı hastalık sebebiyle durmadan kaşınıyor acı çekiyordu. Geçtiğimiz günlerde küçük Dila'nın bu dramı basında yer almasının ardından küçük kızın tedavisi için Türkiye'nin dört bir yanından yardım telefonları geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın tedavisini üstlendiği Dila, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesinde bir süre tedavi gördü.

Daha sonra Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ın girişimiyle Hatay'da bulunan bir kaplıca otele yerleştirilen küçük Dila, 5 günlük kaplıca tedavisinin ardından vücudu tamamen iyileşti.

Vücudu normale dönen Dila'nın çok az kaşıntısı kaldığını söyleyen anne Seda Alp, "Kızımın vücudunun büyük kısmı iyileşti. Dila'yı televizyon kanallarında izleyip yardım için bizi arayanlara çok teşekkür ediyorum. Özellikle Osmaniye Valimiz Celalettin Cerrah'a ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a çok teşekkür ediyorum. Dila artık ağlamıyor geceleri rahat uyuyor. Hatay'da gittiğimiz kaplıcanın Dila'nın iyileşmesinde çok büyük etkisi oldu" dedi

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2012 Çarşamba 17:03:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?