18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADİRLİ - OSMANİYE
Belediye Sayfaları

Kadirli güreş takımı birinci oldu

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde ’Güreş Eğitim Merkezi Yerleştirme’ müsabakalarında Kadirli güreş takımı 22 puanla birinci oldu.

Takım Antrenörü Arif Göçer, Osmaniye 75. yıl İlköğretim Kulübü, Osmaniye Gençlikspor ve Kadirli olmak üzere üç takımın kıyasıya mücadele ettiğini söyleyerek, "Kadirli güreş takımı olarak iddiamızı sürdürüyoruz. Amacımız Osmaniye Cevdetiye’de açılacak olan Güreş Eğitim Merkezi’ne ilçemizden kaliteli sporcu yerleştirmektir" dedi.

Yaklaşık 75 sporcunun katıldığı güreş müsabakalarında Osmaniye 75. Yıl İlköğretim Kulübü 20 puanla ikinci oldu. Sıkı bir çalışma ile müsabakalara hazırlandıklarını söyleyen Antrenör Göçer, "Grubumuzdaki rakiplerimiz Kadirli’ye büyük iddialarla geldiler. Fakat Osmaniye’nin iki kulübüde umduğunu bulamadı. Amacım Cevdetiye’deki güreş eğitim merkezine kaliteli sporcu yerleştirmektir. Burada alacakları eğitimle Türkiye ve Dünya derecelerine imza atacak sporcuları gün yüzüne çıkaracağım" şeklinde konuştu.

Takıma kimsenin sahip çıkmadığını ifade eden Göçer, "Kadirli için başarı uzak değil. İl genelindeki müsabakalarda birinci olan takıma sahip çıkılması gerek. Biz şimdiye kadar hiçbir yardım görmedik. Kendi imkanlarımızla yolumuza devam ediyoruz" dedi. Kadirli takımında Ahmet Erkek, Erkan Alasırt, M.Kadir Karalı, Tugay Özden, Abdullah Varol müsabakalarda ilçeye birincilik kazandıran isimler. Aynı takım 13 Şubat 2005 tarihinde Osmaniye’de yapılan il elemelerinde de takım olarak yine birinci oluştu. Yetiştirdiği güreştilerin derece elde etmeleri gözleri Antrenör Arif Göçer’e çevirdi. Çıkardığı güreşlerle birçok başarıya imza atan Kadirli Güreş Takımı Antrenörü Arif Göçer güreşlerde iddialı olduklarını söyleyerek, "3 Türkiye birinciliğim, 15-16 Yaş grubunda dünya beşinciliğim, KKTC Kurtuluş kupası şampiyonluğum ve Rusya’da turnuva birinciliğim var. Bu tecrübelerimi genç güreşçilerime aktarmaya çalışıyorum" dedi.

CHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 13:39:14
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 12:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?