20
Mayıs
2024
Pazertesi
KADİRLİ - OSMANİYE
Belediye Sayfaları

Kadirli ve Düziçi'nde fakülte kurulacak

Çukurova Üniversitesi Rektörü ve Korkutata Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Kadirli ve Düziçi ilçelerinde fakülte kurulacağını söyledi.

Korkutata Üniversitesi Kadirli Meslek Yüksekokulu'nda incelemelerde bulunan Akınoğlu, "Kadirli Meslek Yüksekokulu'na 2 bayan doçent öğretim üyesi gelecek.

2 öğretim üyesinin Kadirli’ye gelmesi için YÖK'ten onay çıktı. En kısa zamanda Kadirli Meslek Yüksekokulu'nda göreve başlayacaklar. Bu iki değerli bayan öğretim üyesinin yurt dışı deneyimleri, doktora ve yüksek lisansları bulunmaktadır. Çukurova Üniversitesi'nde bile çok rahat yer bulabilirlerdi, ancak burayı önerdik ve kendileri kabul ettiler” dedi.

"Kadirli Meslek Yüksekokulu'nun önceki binası ilköğretim okulunun 3’te biri kadardı" diyen Akınoğlu, "Ancak sivil toplum kuruluşları ve Kadirlili işadamlarının maddi manevi destekleri ile yeni bir bina yaptırıldı. Bina bakımından Türk eğitim sisteminde örnek alınacak bir okul" diye konuştu.

Üniversiteye öğrenci alınmaya başlanmasıyla birlikte yeni fakülteler de kurulacağını ifade eden Akınoğlu, bu fakültelerden birinin Kadirli'ye, diğerinin ise Düziçi'ne kurulacağını belirterek, şunları söyledi:
"Öncelikle 128 dönüm olan Kadirli Meslek Yüksekokulu arazisine hazine arazisinden takviye yapılması gerekiyor. Kadirli’ye fakültenin kurulması için arazi tahsisi yapılmalı ve çevrede imar düzenlemesinin yapılması şart. Bunun için Kadirli Belediyesi, imar planında okul civarında inşaatlara izin vermemelidir. Buraya fakülte yapılırken öğrencilerin sosyal aktivitelerinin yapılacağı spor sahaları ve anfi gibi çeşitli etkinlik sahalarını da yapmamız lazım.”

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 17:12:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?