18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADİRLİ - OSMANİYE
Belediye Sayfaları

Kaldırım taşı üretecek

Osmaniye’nin Kadirli İlçe Belediyesi bordür taşı imalatı için makine satın aldı. Belediye Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, işgücü ve zaman kaybını önlemek amacıyla İzmir’de ilk defa üretilen bordür (kaldırım taşı) makinesini, Kadirli Belediyesi’ne kazandırdı.

Günde 700 metre civarında bordür taşı imal edeceklerini belirten Türkmenoğlu, "Bordür makinemiz Türkiye’de ve dünyada ilk defa üretilmiş olup şu an itibariyle deneme imalatı yapmaktayız. Daha önce bordür taşı imal etmek için kendi şantiyemizde bordür taşlarını kalıba döküp kullanılabilir hale gelmesi amacıyla en az 3 gün bekliyor, sonra da yol yapılacak olan bölgeye nakil işlemleri uzun sürdüğü için imalat ve taşıma sürecinde işgücü ve zaman kaybına uğruyorduk" dedi.

Ayrıca bu şekilde hem işgücü hem de zaman kaybından tasarruf ettiklerini dile getiren Türkmenoğlu, "Bu makinenin 30’un üzerinde değişik şekillerde bordür kalıbı var. Ayrıca daire şeklinde taş dökebilme imkanı da var. Gerekirse bu makineden 2 adet daha alacağız. Böylece değişik şekillerde üreteceğimiz bordür taşlarını, ilçemizin değişik yerlerinde kullanma imkanı olacaktır" diye konuştu.

Amaçlarının Kadirli Belediyesi olarak yol ve kaldırım yapılabilecek yerlere daha çabuk ve daha ekonomik bir şekilde hizmet götürmek olduğuna işaret eden Türkmenoğlu, yeni alınan makinenin ilçe halkına hayırlı olmasını diledi.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 12:42:18
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 12:54:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?