18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADİRLİ - OSMANİYE
Belediye Sayfaları

O aile yardım bekliyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde eşi, biri böbrek hastası 3 çocuğu ile birlikte hayata tutunmaya çalışan işsiz baba, ev kirasını ödeyemediği için ailesi ile sokakta kalma tehlikesi ile karşı karşıya.

Geçtiğimiz yıl Savrun Çayı kenarındaki evlerinden çıkartılan ve ailesi ile birlikte ortada kalan Serdar Gani'ye, bir hayırsever sahip çıkarak, söz konusu aileyi Andırı Caddesi üzerinde yer alan kiralık bir eve yerleştirmişti. Eşi ve çocukları ile zor şartlar altında hayata sıkı sıkı tutunmaya çalışan Gani ailesinin yaşam mücadelesi, görenlerin yüreğini burkuyor. Eve ilk yerleştiklerinde oturacak bir sandalyeleri dahi olmadığını, ancak bunu hiçbir zaman dert etmeyip, imkansızlık ve olanaksızlıklara rağmen hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını anlatan Serdar Gani, 3 ay süre ile İşkur’un bulduğu geçici işlerde çalıştığını, ancak işin sona ermesi nedeniyle yeniden işsiz kaldığını anlattı.

Komşularının yardımı ile ayakta kalmaya çalıştıklarını dile getiren Gani, en büyük oğlu Nihat Gani'nin ise vatani görevini yapmak için askere gittiğini, ancak yapılan kontrollerde oğlunun böbrek hastası olduğunun ortaya çıktığını vurguladı. Oğluna; 'askerliğe elverişli değildir' raporu verildiğini belirten baba Gani, bu nedenle de erken terhis edildiğini ifade etti. Kendisinin Yeşil Kartı olduğunu, bununla da oğlunu Adana'da ameliyat ettirdiği bilgisini de veren Gani, en büyük oğlunun böbreğinden irili ufaklı toplam 35 taş çıktığını vurguladı.

Oğlunun yeniden ameliyat olması gerektiğini, ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle bunun şu an için mümkün olmadığının altını çizen çaresiz baba, Kadirli Kaymakamlığı'nın ise kendisine bazen 50 TL, bazen de 100 TL'lik nakdi yardımda bulunduğunu söyledi.

Söz konusu yardımların oğlunun tedavisi için ihtiyaç duyduğu yol parasını dahi karşılamadığını dile getiren Serdar Gani, "Yine de hayattan umudumu yitirmiş değilim. Devletimizden Allah razı olsun. Şu anda kaldığım evden atılmak üzereyim. Geçen yıl bir hayırsever yardım etmiş, kiramı ödemişti. Şimdi de oğlum Nahit’in hastalığı bizi kahretti. Ben yetkililerden oğlumun tedavisi için yardım bekliyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2012 Salı 14:49:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?