18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADİRLİ - OSMANİYE
Belediye Sayfaları

Susuzluk büyük çile

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı 15 köyde yaşanan su sorunu, köylülerin tepkisine neden oldu. Çeşmelerinden su akmamasına rağmen, su faturası ödediklerini belirten köylüler, "Bitsin artık bu çile" diye isyan etti ve sorunun Ramazan ayı öncesinde çözülmesini istedi.

Kadirli-Karapınar Grup Köyleri İçme Suyu Birliği'nce su dağıtımı yapılan 15 köyde yaşanan su sıkıntısı, köylüler için adeta çileye dönüştü. Akarca, Yenigün, Aşağı Bozkuyu, Yukarı Bozkuyu ve Sofular köylerinde yaşayan vatandaşlar, bölgede yaşanan su sorununun en kısa sürede çözümesini istedi. Yaklaşan Ramazan Ayı öncesinde sorunun bir an önce çözülmesini bekleyen köylüler, bu konuda da yetkililerin gerekli adımı atmasını istiyor.

Su sorununun yaşandığı köyler arasında yer alan Yenigün Köyü'nde ikamet eden vatandaşlar, çeşmeden su akmamasına rağmen su faturası ödemek zorunda kaldıklarını öne sürdü. Bazı köylüler, "Bu içme suyu birliğinin başkanı köyümüzün muhtarı. Ama yinede bizim köyde dahi su akmıyor. Suyumuz akmamasına rağmen bizler 40 ile 60 TL arası su faturası ödüyoruz. Hava parası dedikleri bu olsa gerek" diye isyan etti.

"Musluğumuzu açıyor içinden su yerine hava çıkıyor" görüşünü dile getiren köy sakinleri, "Bizlerde böylelikle hava parası veriyoruz. Ramazan öncesi yetkililer bu çilemize çare bulsun” çağrısında bulundu.

Öte yandan, Karapınar Grup Köyleri İçme Suyu Birliği yetkilileri ise, köylere ayrılan su istihakından fazlası suyu dahi köylere verdiklerini, ancak köylülerin içme suyunu bahçe sulamada kullandıklarını ve yaz ayları olması sebebiyle bazı köylerde sadece yüksek kesimlerde su sıkıntısı olduğunu açıklamasında bulundu. Yetkililer, özellikle köylüleri içme suyunu bahçe sulama da kullanmamaları uyarısını yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2012 Salı 15:17:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?