18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADİRLİ - OSMANİYE
Belediye Sayfaları

Tahsilata gitti cesedi bulundu

Kadirli'de, alacağını tahsil için 18 gün önce evinden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan çiftçinin cesedi Adana’da bulundu. Adana’nın Karataş İlçesi’ne bağlı Yeni Murat Köyü Seyhan Nehri yakınlarındaki tarlada çalışan köylüler, akşam saatlerinde bir erkek cesedi buldu.

Köylülerin 156 Jandarma İmdat Hattı’na bildirmesi üzerine olay yerine gelen ekipler, belden yukarısı çürümüş ve vahşi hayvanlar tarafından parçalanmış 50 yaşlarındaki erkeğe ait cesedi incelemeye aldı.

Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı üzerine Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılan cesedin 15 Şubat 2005 günü Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’nden Adana’ya gelen ve bir daha kendisinden haber alınamayan Nazif Öcal’a (52) ait olduğu anlaşıldı. 2 yıl önce Adıyaman’dan gelip Kadirli’ye yerleştiği belirtilen 7 çocuk babası Öcal’ın cesedini ağzındaki protez dişleri ile Adıyaman’ın yöresel kıyafeti olan şalvarına bakan ağabeyi Mustafa Öcal (66) teşhis etti.

Kardeşinin cinayete kurban gittiğini ileri süren ağabeyi Mustafa Öcal, evinden ayrılırken üzerinde alacak senetleri ve 20 milyara yakın para olduğunu belirterek, "Kardeşim, Kadirli’deki evinden Adana’ya alacaklarını tahsil için gittiğini söyleyerek ayrılmış. Adana’ya geldikten sonra birkaç borçlusunun yanına gitmiş. Akşam saatlerinde de evine telefon edip, kirvesinin yeğeniyle birlikte yola çıkmışlar. Eve de Karataş’a bir alacak için gittiğini söylemiş. Bir daha da haber alamadık" diye konuştu.

Kardeşinin bulunması için emniyet ve jandarmaya haber verdiklerini ifade eden ağabey Mustafa Öcal, "Kardeşim kesinlikle yanındaki parasını almak isteyenler tarafından öldürülmüştür. Katillerinin bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bu arada maktulün en sonra Karataş İlçesi’nde kirvesi Mehmet Çelik (47) ile görüştüğü iddia edildi. Adı geçen Çelik’in de Nazif Öcal’ın cenazesine katıldığı görüldü.

Nazif Öcal’ın cesedi, Adli Tıp Kurumu morgundaki otopsinin ardından yakınları tarafından toprağa verilmek üzere Kadirli İlçesi’ne götürüldü.

Güvenlik güçleri olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken, ölüm sebebinin Adli Tıp Kurumu’ndan gönderilecek raporla belirleneceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 17:37:45
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 12:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?