23
Mayıs
2024
Perşembe
KADİRLİ - OSMANİYE
Belediye Sayfaları

Turp Festivali'ne skeçli tanıtım

Kadirli Vakfı Adana Şubesi’nde bu sabah biraraya gelen Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Türkmenoğlu ile Dernek Başkanı Remzi Tuncel ve yöneticiler, ilçeden getirdikleri turplarla skeç yaparak izleyenleri kahkahaya boğdular.

Elinde çay tabağıyla salona giren bir yönetici, profesyonel tiyatroculara taş çıkartırcasına "Çaya, çorbaya limon" diye bağırırken, Belediye Başkanı Türkmenoğlu ile yöneticiler de "Hayır hayır Kadirli turpu, umudumuz turp" diye bağırarak ilginç bir tanıtım gerçekleştirdiler.

Kadirli Belediye Başkanı Türkmenoğlu, 8-9 Ocak’ta yapılacak festivale ’Kadirli’nin eniştesi’ olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’i de davet ettiklerini, ayrıca ’Küstüm’ türküsüyle meşhur olan sanatçı Latif Doğan’ın da konser vereceğini açıkladı. Türkmenoğlu, festivalde yöresel kıyafetli ’Turp Ağası’nın da seçileceğini belirtirken, en iyi turp yetiştiricisi ile turp konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında başarılı görülenlere de ödül verileceğini ifade etti.

Kadirli turpunun C vitamini açısından portakaldan daha zengin olduğunu, bu konuda araştırma yapmak üzere bilim adamlarını da ilçeye davet ettiklerini ifade eden Türkmenoğlu, ayrıca kış mevsiminde 35 bin hektar alanda turp ekip, Türkiye’nin turp ihtiyacının yüzde 70’ini üreterek yurdun dört bir yanına turp sattıklarını söyledi.

Türkmenoğlu, 100 bin tona yakın turp üreterek Kadirli’de bir anlamda işsizliğe çözüm bulduklarını söyleyerek, "Kadirli, turp sayesinde dünyaca tanınacak ve ekonomisini düzeltecek. Umudumuz turp. Ayrıca Kadirli siyah turpunun antibiyotik özelliği de bulunuyor" dedi.

DURAN FİDAN ADANA (İHA) -
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2005 Pazar 14:36:07
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 12:58:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?