21
Mayıs
2024
Salı
KADİRLİ - KADİRLİ - OSMANİYE

Ömer Tarhan

1959 yılında Osmaniye ili, Kadirli ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kadirli, Liseyi Adana Motor Teknik Lisesinde bitirdi.1978 yılında Kayseri Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi Elektronik Mühendisliğini kazandı. 2 yıl bu bölümde okuduktan sonra ideali olan Hekimlik Mesleğini yapmak için üniversite sınava girerek, yine Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı.1987 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp fakültesinden mezun olarak Hekimlik Diplomasını aldı. Hekim olarak ilk tayini Rize ili Çayeli ilçesi Yamaçlı Sağlık Ocağına çıktı, 3 yıl burada hizmet etti.
1990 yılında Kadirli 1 Nolu Sağlık Ocağına tayini çıkarak doğup büyüdüğü ilçede hizmete başladı.1991 yılının Haziran ayında Hakkâri Çukurca ‘da Yedek Subay (Asteğmen) olarak askerlik görevini tamamladı.
1992 yılında Kadirli’de Türk Sağlık Sen’ in kurucu başkanı olarak 2008 yılına kadar Türk Sağlık Sen‘in şube başkanlığını yaptı.
57. Hükümet döneminde 3 yıl Sağlık Grup Başkanlığı görevini yürüttü. 2002 yılında Sağlık Grup Başkanlığı görevinden alınarak, Kadirli 3 nolu Sağlık Ocağında hekim olarak görevlendirildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Tarhan orta derecede İngilizce bilmektedir.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar