27
Mayıs
2024
Pazertesi
SUMBAS - OSMANİYE

Devlet afet bölgesinde

Osmaniye'de 1 haftadan beri devam eden şiddetli yağışlar, Kadirli ve Sumbas ilçelerinde sel ve taşkınlara yol açtı.

Bazı ve köylerde selden zarar gören 50'ye yakın mesken tahliye edildi. Bölgede incelemelerde bulunan Vali Zübeyir Kemelek, köylülerin mağduriyetinin giderileceğini söyledi.

Selden zarar gören bölgelerdeki durumu incelemek üzere ilçelere giden Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek, Aşağıçiyanlı köyü muhtarlık binasında Kiremitli, Çukurköprü, Yeniköy, Tozlu, Tekeli, Erdoğdu, Aydınlar ve Öksüzlü köyü muhtarları ve çiftçileri ile bir araya geldi.

Vali Kemelek, şiddetli yağış sonrası 30 bin dönümün üzerinde tarım arazisinin su altında kaldığını, köylülerin mağduriyetinin giderileceğini, devlet olarak her zaman vatandaşların yanında olacaklarını ifade etti.

Kadirli Kaymakamı Abdulrauf Ulusoy ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada; yağmurun başladığı gün Vali Zübeyir Kemelek'in meteorolojiden gelen uyarıyı kendilerine gönderdiğini ve bu uyarılar doğrultusunda bir kriz masası oluşturduklarını söyledi. Ulaşımın rahat sağlandığı Aşağıçiyanlı köyünü merkez olarak seçtiklerini ve burada gerekli tedbirleri almaya çalıştıklarını ifade eden Ulusoy, alınan tedbirler sayesinde can ve hayvan kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirtti. Ulusoy, halen 2 mahalleye ulaşım sağlanamadığını, helikopterden yiyecek atıldığını ve bu mahallelerle yapılan telefon görüşmelerinde can ve hayvan kaybının yaşanmadığının belirlendiğini söyledi.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nden kiralanan helikopterle Aşağıçiyanlı köyünün Kızhasanlı, Vahitağalar, Okatan, Ahmatağalar Mahallesi ve Tekeli köyünde mahsur kalan vatandaşlara ise gıda yardımında bulunuldu. Can kaybının olmadığı sel baskınında, 30 bin dönümün üzerinde arazide zarar olduğu tahmin ediliyor. Sel ve yağış nedeniyle araziye girilemediği için kesin hasar tespiti sel sularının çekilmesiyle yapılacak. Bölgede halen Sağlık İl Müdürlüğü, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, İl Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri ile İl Özel İdaresi ve Devlet Su İşleri'nin araç ve ekipmanları ile çalışmalara devam edildiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 13:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?