31
Mayıs
2024
Cuma
TOPRAKKALE - OSMANİYE

Hükümlülerin belge sevinci

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde, Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda açılan meslek kurslarına katılan hükümlülere belgeleri törenle verildi. Belgelerini alan hükümlüler, daha sonra hep birlikte halay çektiler.

Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda düzenlenen törende kurslarla ilgili bilgi veren kurum öğretmeni Adem Çimen, "Kurumumuz açıldığı günden bu tarafa geçen 1.5 yılda 9 adet meslek kursu açılmıştır. Toprakkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak; erkek berberliği, bilgisayar operatörlüğü ve elektrik tesisatçılığı kursları açılmıştır. Erkek berberliği kursundan 7, bilgisayar operatörlüğü kursunsan 19 hükümlü kurs bitirme belgesi almıştır. 21 Temmuz 2008 tarihinde başlatılan elektrik tesisatçılığı kursumuz ise 14 hükümlünün katılımı ile devam etmektedir.

Toprakkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak açılan halk oyunları kursundan 10 hükümlü, kalorifer ateşçiliği kursundan 7 hükümlü, organik tarımla sebze yetiştiriciliği (Seracılık) kursundan 15 hükümlü, ciltçilik kursundan 8 hükümlü, kültür mantarı yetiştiriciliği kursundan 13 hükümlü kurs bitirme belgesi almıştır. 16 Mayıs 2008 tarihinde başlatılan fotoğrafçılık kursu 10 hükümlünün katılımı ile devam etmektedir. Ayrıca, Toprakkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak 9 Nisan 2008 tarihinde okur-yazarlık tespit sınavı yapılarak 2 hükümlümüz okur-yazarlık belgesi almıştır. 2008 ÖSS'ye hazırlanan hükümlülere matematik ile Türk dili ve edebiyatı ÖSS hazırlık kursu açılmıştır. Satranç kursu, erkek berberliği kursu ve mobilya dekorasyonculuk kursu için çalışmalarımız devam etmekte olup, en kısa zamanda açılması planlanmaktadır" dedi.

Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ertuğrul Kozanlı da, bazı hükümlülerin çalıştıkları iş kollarından dolayı sigortalı olduklarını belirterek, amaçlarının mümkün olduğunca çok hükümlüyü sigortalı yapmak olduğunu söyledi. 

İnfaz Kurumları Savcısı M.Selim Kiraz ise, burada yapılanlarla, hüküm almış insanların yeniden topluma kazandırılmasının amaçlandığını ifade etti. Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık da, "Önemli olan insanlarımızı toplumdan tecrit etmek değil, onları faydalı insanlar olarak tekrar topluma kazandırmaktır. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursları bitiren hükümlülere belgeleri verildi. Belgelerini alan hükümlüler daha sonra Osmaniyeli Amatör Sanatçı Osman Körkü ve Hükümlü Cebrail Ersiz'in müzikleri eşliğinde bol bol halay çekip, oyun oynadılar.

Törene; bazı hükümlü ailelerinin yanı sıra İzleme Kurulu Başkanı İlyas Özdemir, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Gökçe Yıldırım, Toprakkale Müftüsü Burhan Çakır ve kurum din görevlisi Yusuf Kenan Atılgan da katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 10:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?