22
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYADİN - AĞRI
Belediye Sayfaları

Olaylı at yarışları

Ağrı İl Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen mahalli at yarışlarında at sahipleri arasında başlayan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu yumruklar havada uçuştu, jandarma ekipleri kalabalığı panzerle dağıttı.


Diyadin ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen mahalli at yarışları, Anaköy At Yarış Pisti'nde yapıldı. Dört ayrı kategoride yapılan yarışların birinci kısmı olan Ağrı Jokey Kulübü Kupası koşusunun startının hatalı verildiğini öne süren at sahipleri, yarışmanın tekrarlanması için yöneticilere itirazda bulundu. Yarışların iptal edilmesi için önce saha hakemleriyle tartışan at sahipleri daha sonra kendi aralarında tartışmaya başladı. Çıkan kavgaya tarafların yakınlarının da katılmasıyla yumruklar havada uçuştu. Büyüyen kavgaya panzerlerle müdahale eden jandarma ekipleri, kalabalığı kısa sürede dağıttı. Olaydan sonra kavgaya karıştıkları belirtilen 3 kişi yakalanarak gözaltına alınırken, yarışlara devam edildi.

13 Eylül 2007


Bu arada startın verildiği noktada bir atın başını tutan Ferhat Kılınç isimli vatandaş ise aniden huysuzlanan atın ayakları altında kalarak yaralandı. Kılınç, olaya müdahale eden vatandaşların yardımıyla pistten çıkarıldı. Çağrılan ambulansın geç gelmesi nedeniyle uzun süre yerde kıvranan Kılınç, daha sonra hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.


Yarışların önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini kaydeden Tarım İl Müdürü Yılmaz Zeren, amaçlarının at yetiştiricileri ile yarışseverleri bir araya getirerek kaynaşmalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Bu tür organizasyonlarda bazen istenmeyen olayların da meydana geldiğini kaydeden Zeren, bu üzücü olayların yaşanmaması için ellerinde gelen gayreti sarf edeceklerini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 14:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?