15
Haziran
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Boru hattına PKK saldırmış

Ağrı'nın Doğubayzıt İlçesi Gürbulak Sınır Kapısı'na 16 kilometre uzakta bulunan BOTAŞ Doğlagaz Boru Hattı'na geçen günlerde yapılan saldırının terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiği bildirildi.

Geçen Pazartesi günü BOTAŞ Doğalgaz Boru Hattı'nda gaz sızması olduğunu fark eden Türkiye'den İran'a gitmekte olan bir TIR şoförü, olayı Gürbulak Jandarma Karakolu'na bildirdi. Yapılan ihbarın gerçek olduğunun anlaşılması üzerine Ağrı Jandarma Komutanlığı Olay Yeri ve İnceleme Şubesi ekipleri, gaz sızmasının olduğu yerde uzun süreli çalışmalar başlattı. Araştırmada, patlamanın zaman ayarlı ya da uzaktan kumandayla kontrol edilen bombayla gerçekleştirildiği tespit edildi.

Saldırının yapıldığı bölgenin 30 metre yukarısında birbirlerine sarılı 6 adet pil düzeneği bulunduğu belirtildi. Olay yerinde ayrıca 14 metre boyunda, 7.5 metre genişliğinde, 3.5 metre derinliğinde çukur oluştuğu ve doğalgaz boru hattının koparak 85 derece yukarı kalktığı kaydedildi. Muhtemel bir facianın vanalar kapatılarak önlendiği ifade edilirken, boru hattının 48 saat içinde onarılarak faaliyete geçirildiği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 15:14:58
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 14:22:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ŞIVANO IP: 85.97.148.xxx Tarih : 10.11.2005 08:03:03
KINIYORUM BEN BU OLAYI KINIYORUM GÜZELİM MEMLEKETİME YAPILAN HİZMETLERE BALTA SALLAYANI KINIYORUM SİYACETÇİLER ETRAFINDA FILDIR FILDIR DÖNÜP KENDİ MENFAATİ İÇİN YAĞ DÖKENLERİDE KINIYORUM İHALELERE FESATLIK KARIŞTIRARAK KEPÇEYLE ALIP ÇAY KAŞIĞIYLA DAĞITIM MİLETİMİN GÖZÜNÜ BOYANLARIDA KINIYIRUM "SAT CEBE AT" ANLAYIŞI İÇERİSİNDE YOLSUZLUK YAPANLARIDA KINIYORUM BU MEMLEKETE BU KINAMALAR OLDUKÇA BU MEMLEKET GERİDE KALMAYA MAHKUMDUR BU MEMLEKETİN CELATLARI BUNLARDIR İDAM MAHKUMLARINIDA KINIYORUM