1
Mayıs
2024
Çarşamba
DOĞUBEYAZIT - AĞRI
Belediye Sayfaları

Ertuğrul Eryılmaz


Doğubeyazıt'ta Tetra Petrol şirketinin sahibi Ertuğrul Yılmaz  20.05.2004 tarihinde temeli atılan 24 derslikli Ertuğrul-Rıza Eryılmaz Anadolu Lisesi ve 300 öğrenci kapasiteli pansiyon ile spor salonu inşaatı sürüyor.

İlçeye bağlı Uluyol Mahallesi’nde temeli atılan Rıza-Ertuğrul Anadolu Lisesi 24 derslik, 200 kişilik pansiyon ve 500 kişilik spor kompleksi ile işadamı Ertuğrul Eryılmaz tarafından yaptırılacak. Temel atma töreninde bir konuşma yapan işadamı Ertuğrul Eryılmaz, "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası"nda çocuklar için hayırlı bir adım attıklarını söyledi. Eryılmaz, kampanyayı hazırlayan TBMM ve hükümete minnettarlık duyduğunu belirterek, "Biz işadamları olarak doğup büyüdüğümüz topraklara olan minnet borcumuzu ödemek zorundayız. Geleceğin Türkiyesi’nin temeli olan çocuklarımızın eğitim ve öğretimleri için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. Attığım adımın ülke genelinde örnek olmasını ve vatanımızın her yerinde emsallerin çoğalmasını arzu ediyorum. Yüce Allah başlattığım işi bitirebilmemi, 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında bu okulda çocuklarımızın sesini işitebilmemi nasip etsin" dedi.

Doğubayazıt Kaymakamı Nurullah Çakır ise kültürel değerler ve doğa güzellikleriyle gurur duyduklarını söyledi. Çakır, ilçe halkı olarak bu güzelliklerin hayata geçmesinin yolunun eğitimde geçtiğini bildiklerini belirterek, "İlçemizde 25 bin öğrenci, 800 öğretmen ve 115 okulumuz bulunmaktadır. Ama bunlar yeterli değildir. İlçemizde halen okul yüzü görmeyen öğrencilerimiz vardır. Köylerinde ilkokul 5. sınıftan sonra okul olamadığı için veliler özellikle kız çocuklarını okula gönderemiyorlar" şeklinde konuştu. Ağrı Valisi Hüseyin Yavuzdemir ise ilde kaliteli ve verimli bir eğitim yakalayabilmek için fiziki şartların düzetilmesi gerektiğini belirtti. Yavuzdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ne yazık ki ilimizde henüz böyle bir standardı yakalayabilmiş değiliz. Öğrencilerimiz fiziki şartları iyi olan okullarda daha iyi eğitim görebilirler. Öğretmen açığımız devam etmektedir. İlimize gelen stajyer öğretmenler, stajyerlikleri bittiği anda hemen bir torpil yapıp ilimizde kaçmaktadırlar. Bizler ilimize gelecek olan öğretmenlerin deneyimli, tecrübeli ve en az Ağrı’da 3 yıl kalabilecek kişilerin gelmesini istiyoruz. Bizim eğitimdeki çıkmazımızın temel sorunu budur."

AK Parti Ağrı Milletvekili Halil Özyolcu ise ülkelerin büyümesinde ekonomik alanda büyük hamleler yapılması için eğitim, sağlık ve adalet konularına önem vermeleri gerektiğini söyledi. Özyolcu, bu üç konuya önem veren ülkelerin büyümeyi ve kalkınmayı beraberlerinde sağladığını belirterek, "Türkiye’de görüyoruz ki, günümüzde en çok ihmal edilen ve boş verilen alanlar bu üç konudur. Eğitime, sağlığa ve adalet konularını boş vere vere bugünlere gelmişiz. Ağrı’nın bir lisesinde eğitim okulun bodrum katında veriliyor. Bodrum katında sınıf açmışlar. Gelin Ağrı merkezinde eğitim nerelerde yapılıyor, ilçe ve köylerde nerelerde yapılıyor sizler tahmin edin" dedi.
Konuşmaların ardından, törene katılanlar okulun temeline harç döktüler.

Törene, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü M. Ali Hansu, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, İlçe Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay, çok sayıda kamu kurum kuruluş müdürleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar
  • YILMAZ FİSKİN | burs | 78.168.255.xxx | 13.02.2010 19:05:34

    sayın ertugrul bey ben dogubayazıttan yılmaz rıza ertugul eryılmaz anadolu lisesinden bu sene mezun oldum erzurum atatürk üniversitesi almanca bölümünde okuyorum bu sene hiç bir yerden burs alamadım  bana yardımcı olursanız cok sevinirimmm    .....