1
Mayıs
2024
Çarşamba
DOĞUBEYAZIT - AĞRI
Belediye Sayfaları

Mehmet Çoktin


Doğubeyazıt'da Mehmet Çoktin tarafından yapımına 13.02.2004 tarihinde başlanan İlköğretim okulunun inşaatı sürüyor.

Ağrı Valisi Hüseyin Yavuzdemir, il genelinde eğitim çağındaki 6-14 yaş arası 8 bin çocuk için 139 dersliğe ihtiyaç duyduklarını söyledi. 

Doğubayazıt İlçesi’nin Çiftlik Köyü Cebe mezrasına, 2 derslik ve öğretmen lojmanı yaptıracak olan işadamı Mehmet Çoktin’in imzalayacağı sözleşme için tören düzenlendi.

İmza töreninde konuşan Ağrı Valisi Hüseyin Yavuzdemir, işadamlarına çağrıda bulundu. Vali Yavuzdemir, "İl genelindeki 6-14 yaş arası ilk eğitim çağındaki toplam 8 bin çocuğumuz için 139 dersliğe ihtiyaç duymaktayız. Derslik yetersizliğinden okula gidemeyen çocuklar için hayırsever işadamlarımızı göreve davet ediyorum. Yapacakları okullar, kendi vergilerinden düşecektir. Ağrı genelinde 500’e yakın işadamına mektup gönderdik. Bu mektuplarla 139 derslik ihtiyacımızı karşılamayı, çocuklarımızın geleceğini aydınlığa çıkarmayı amaçlıyoruz" dedi.

Doğup büyüdüğü mezraya 2 derslikli okul yaptıracak olan işadamı Mehmet Çoktin ise konuşmasında eğitimin önemine değindi. Mezralarında okul olmadığı için kız çocuklarının okula gidemediğini dile getiren Çoktin, bu sıkıntının bitmesi için elinden geleni yapacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından, 2004-2005 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilecek olan okul yapım sözleşmesine Ağrı Valisi Hüseyin Yavuzdemir ve İşadamı Mehmet Çoktin imza attı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar