17
Haziran
2024
Pazertesi
EĞİTİM
Belediye Sayfaları

Başarılı ama üzücü son

Ağrı'nın Hamur ilçe merkeziyle köylerdeki ilköğretim okullarında görevli stajyer öğretmenlere yönelik düzenlenen Temel Eğitim Kursu, yapılan değerlendirme sınavıyla sona erdi.

Bir süre önce kursa katılmak için Hamur'a gelirken trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmen Burçin Özdemir'in yokluğu, sınav başlamadan bütün katılımcıları ve yöneticileri duygulandırdı. Sınav sonunda bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kaya Karakoç, 2005-2006 eğitim-öğretim yılında göreve başlayan stajyer öğretmenler için hazırlamış oldukları 60 saatlik Temel Eğitim Kursu'nun Osman Gazi İlköğretim Okulu'nda hafta sonları yapıldığını ifade etti. Karakoç, Temel Eğitim Kursu'nun acı bir hatırasının olduğunu, kursa katılmak üzere Hamur'a gelen öğretmenleri taşıyan aracın kaza yapması sonucu 1 kişinin hayatını kaybedip, 11 kişinin yaralandığını belirtti.

Karakoç, ölen öğretmen Burçin Özdemir'in yokluğunun sınav başlamadan bütün katılımcıları ve yöneticileri duygulandırdığını söyleyerek, "29 öğretmenle başlanılan kurs, Burçin öğretmenin eksikliğiyle 28 öğretmenle devam etti. Sınava katılan öğretmenlere, mesleki ve mevzuat konusunda bilgiler verildi ve yapılan sınavda tüm öğretmenler başarılı oldu. Bu öğretmenlerimiz, sömestri tatilinin bitiminde 120 saatlik Hazırlayıcı Eğitim Kursu'na alınacak ve kurs sonunda başarılı olanlar ise normal eğitimlerine devam ederek stajyerlikleri kalkmış olacaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2006 Salı 16:46:34
Güncelleme :10 Haziran 2006 Cumartesi 10:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?