14
Haziran
2024
Cuma
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Halk Eğitim Planlama toplantısı yapıldı

Ağrı'nın Hamur İlçesi'nde 1. Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Kurulu toplantısı, Kaymakam Mustafa Serdar Bakır'ın başkanlığında yapıldı. Kaymakamlıkta yapılan toplantıya Belediye Başkanı İsmet Aslan, Sağlık Ocağı Tabibi Dr. Reşit Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Gökalp ve kurul üyeleri katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Kaymakam Bakır, vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda tüm hizmetlerin gerçekleştirilmesi için yatırımcı kuruluş temsilcileriyle biraraya geldiklerini söyledi.

Hizmetlerin daha verimli götürülmesi için kurumlar arasındaki işbirliğinin önemine değinen Bakır, tüm okulların tam kapasiteyle 2005-2006 eğitim-öğretim dönemine devam etmeleri yönünde çaba gösterdiklerini dilye getirerek, "Köylerde de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından mesleki, sosyal ve kültürel kursların açılması yönünde gayret gösterilecektir. Ayrıca, okuma ve yazma bilmeyen tüm vatandaşların okur-yazar duruma getirilmesi yönünde de muhtar-imam-öğretmen işbirliğine gidilerek, tüm köylerde kurslar açılması için herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerekiyor" dedi.

Toplantıda yeni öğretim yılında ilçedeki tüm yatırımcı kuruluşlar tarafından vatandaşlara götürülecek hizmetler de karara bağlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2005 Pazartesi 17:20:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?