22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

İmamlara kurban bilgilendirmesi

Hamur İlçe Müftüsü İbrahim Özler ilçe merkezi ve köy camilerinde görevli imam hatiplere Kurban Bayramı ve kurban kesimi konusunda bilgi verdi.

Müftülük toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan İlçe Müftüsü İbrahim Özler, yaklaşan Kurban Bayramı ve kesilecek olan kurbanlarla ilgili yetkisiz kişiler tarafından gerçekleri yansıtmayan ve dayanaksız çok çeşitli fikirlerin oluştuğunu, bunun da vatandaşların kafalarını karıştırdığını anlattı. Bu nedenle din görevlisi imam hatiplere önemli görevler düştüğünü belirten Özler "İmamlar, hutbe yazım konusunda hassas davranmalı, bilgilerini yenilemeli ve okuma alışkanlığını devam ettirerek gelecek nesillere örnek davranışlar sergilemelidirler. Saygın ve verimli bir din hizmeti sunmak için yaşanılan çevrenin şartlarına özen göstererek din hizmetlerinin yanında halkın problemleriyle de yakından ilgilenilmesi gerekmektedir. Kurban, insanın Allah'a yaklaşmasına ve O'nun rızasını kazanmasına vesile olan bir ibadettir. 'Kurban' kelimesinde bu mana vardır. İnsan kurban kesmekle İbrahim (A.S) gibi Allah'a ve O'nun emirlerine bağlılığını, gerekirse O'nun rızasını kazanmak için her fedakarlığa katlanacağını göstermiş olur. Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak için yapılan her şeyde esas olan iyi niyettir. Kurbanda da böyledir, iyi niyet ve ihlas esastır. Kurban, İslam'daki sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın bir başka örneğidir" dedi.

İlçe Müftüsü İbrahim Özler, ilçedeki imam hatiplerin safsata görüşlere meydan bırakmadan kurban kesimi ve bayram konularda vatandaşları sürekli aydınlatmaları gerektiğini, özellikle kurban derilerinin hayır kurumları dışında yetkisiz kişi ve kurumlara verilmesi konusunda ayrıca uyarılarda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 13:11:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?