1
Mayıs
2024
Çarşamba
MERKEZ - AĞRI
Belediye Sayfaları

Özcan Deniz


(1972 -  )

1972 yılında Ankara'da doğan Özcan Deniz, 1977 yılında ailesiyle birlikte Aydın'a yerleşti. Okula Aydın'da başladı ve eğitimine son verene kadar burada devam etti. Öğrenimi süresi boyunca okuldaki aktivitelerde solist olarak yer alıyordu.

Müzikle uğraşmaya karar verip eğitimine son vermesinin ardından, İzmirde şarkı söylemeye başladığında henüz onüç yaşındaydı. İzmirden sonra Antalyada da sahne alan Özcan Deniz, Antalya’dan sonra İstanbul'a geldi ve bir sene burada kaldı. 18 yaşına geldiğinde İstanbul'dan ayrıldı ve Almanya'ya gitti.

Almanya'da ilk albümü olan "Yine Ağlattın Beni"yi çıkardı. Özcan Deniz, bu arada Prestij Müzik sanatçılarından Yaşar Yağmur aracılığı ile İstanbul'a gelerek firmanın ortaklarından Hilmi Topaloğlu ile tanıştı.

Yapımcıların sesini beğenmesi ve albüm yapılmasına karar vermesinin ardından kısa bir süre sonra Prestij Müzik imzalı ilk albümü müzik marketlerde yerini aldı. "Meleğim"in ardından "Beyaz Kelebeğim" ve "Yalan" adlı albümleri birbirini takip etti. "Yalan" albümünden sonra askerliği nedeniyle çalışmalarına ara verdi.

Oyunculuğa 1999 yılında "Askin Dağlarda Gezer" ile başladı ardından "Asmalı Konak"(2004) ve sinema filmi "Asmalı Konak Hayat"'da oynadı. 2006´da öyküsünü kendi yazdığı "Haziran Gecesi" adlı dizide ve 2007'de "Kader" isimli dizi ile oyunculuğa devam etti.

"Neredesin Firuze", "Asmalı Konak - Hayat" ve "Keloğlan Karaprense Karşı” isimli sinema filmlerinde oynamıştır. Halen dizi oyunculuğu ve müzik çalışmlarına devam etmektedir.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar