18
Mayıs
2024
Cumartesi
PATNOS - AĞRI

37 kaçak yakalandı

VAN GÖLÜ'NÜ KAYIKLA GEÇEN KAÇAK GÖÇMENLER PATNOS'TA YAKALANDI

Van Gölü'nden kayıkla karşıdan karşıya geçmeye çalışan kaçak göçmehler, Ağrı'nın Patnos ilçesinde jandarma ekiplerince yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye'ye kaçak yollardan giriş yapan bir grup kaçak şahıs, Van Gölü'nden kayıkla Bitlis'in Adilcevaz ilçesine kadar geldi. Adilcevaz'dan da karayoluyla Patnos istikametine doğru seyir halinde olan ve henüz plakası öğrenilemeyen O.O. yönetimindeki özel bir minibüs, Doğansu Köyü Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından durduruldu. Yapılan aramada, minibüsün içinde üst üste binmiş 37 kaçak şahıs yakalandı. 11'i Senegal, 9'ü Pakistan, 8'i Somali, 8'i Gambiya ve 1 kişinin de Gana vatandaşı olduğu öğrenilen 37 kişi, sınır dışı edilmek üzere adli makamlara sevk edildi.

Türkçeyi çok az konuşan Gana vatandaşı Joseph Tandoh (19), İran'dan Türkiye'ye giriş yaptıklarını ve bir gece Van'dan kaldıktan sonra kayıklarla Van Gölü üzerinden Adilcevaz'a getirildiklerini söyledi. Tandoh, burada bir minibüsle İstanbul'a götüreceklerini ve kişi başına 4 bin dolar ödediklerini ifade etti.

Savcılık tarafından ifadeleri alınan 37 kaçak şahıs, yapılan işlemlerden sonra sınır dışı edilmek üzere Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Minibüs sürücüsü O.O. ise, ifadesinin ardından tutuklanarak Erciş Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

VAN GÖLÜ'NÜ KAYIKLA GEÇEN KAÇAK GÖÇMENLER PATNOS'TA YAKALANDI
VAN GÖLÜ'NÜ KAYIKLA GEÇEN KAÇAK GÖÇMENLER PATNOS'TA YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2010 Pazar 15:19:01
Güncelleme :7 Mart 2010 Pazar 16:12:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?