18
Mayıs
2024
Cumartesi
PATNOS - AĞRI

Ayağına batan iğne midesinden çıktı

Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde, bir genç kızın halay çekerken ayağına battığını söylediği iğne, 1 hafta sonra midesinden çıkarıldı.  ilçeye bağlı Kazanbey Köyü'nde ikamet eden Hayriye Bilir (18), 1 hafta önce arkadaşlarıyla birlikte bir akrabasının ev düğününde halay çekerken, ayağına dikiş iğnesi battığı gerekçesiyle yakınları tarafından Patnos Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Bilir, burada yapılan röntgen çekiminde her hangi bir nesneye rastlanmaması üzerine taburcu edilerek evine gönderildi. Bilir, ağrılarının dinmemesi üzerine 3 gün sonra tekrar akrabaları tarafından Erciş Devlet Hastanesi'ne getirildi. Bilir, burada yapılan röntgen çekiminde midesinde bir cismin olduğu gerekçesiyle Van Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Dr. Fatih Rüştü Polat, yaptığı tetkikler sonucu cismin karın boşluğunda olduğunu söyledi.

 Olayın bilimsel olarak kendilerine inandırıcı gelmediğini belirten Dr. Polat, olmayacağı anlamına da gelmediğini söyledi. Dr. Polat, "Hastanın yaptığımız tetkikleri sonucu çekilen tomografisinde midesinin arka duvarında metal bir cisim olduğunu gördük. Hastaya 3 gün ilaçla tedavi uyguladıktan sonra hastaya önce ameliyat planladık. Ancak daha sonra cismi çıkarmak için yapılan endozkopi çekiminde midenin çıkışının arka duvarında iğnenin ucu göründü. Biz burada iğnenin ucunu endozkopi yardımıyla mide içine aldık ve iğneyi ameliyat yapmadan çıkarmış olduk" dedi.

Dr. Polat, hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu ve bugün taburcu edeceklerini ifade etti. Hastanın ayağına batan iğnenin midesine nasıl geldiğini ise mucizevi bir olay olarak değerlendiren Dr. Polat, meslek hayatında hiç bu tür olayla karşılaşmadığını söyledi.

iha-ağrı
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2004 Çarşamba 11:55:45
Güncelleme :9 Aralık 2004 Perşembe 14:37:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat oz IP: 88.231.213.xxx Tarih : 27.01.2008 14:28:31

benım sag ayak parmagıma ıgne battı tam oynak yerınde kalmıs dıkıs ıgnesının ıplık takılan yerınden bı parca doktora gıttım ve rontgen cektıler su an alamayız sınırlere zarar verırız parmak dusme ıhtımalı olur dedıler ve bana antıbıyotık verıp gonderdıler yurume tehlıkesı varmı ve bı zarar verırmı benı bılgılendırırsenız cok sevınırım sımdıden tsk ederım acıl cvp verırsenız sevınırım