23
Mayıs
2024
Perşembe
PATNOS - AĞRI

Başkan Dönmez'den baraj tepkisi

Patnos Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dönmez, çiftçilerin mağdur olmaması için Patnos Barajı’nın tahrip olan kısımlarının acilen onarılması gerektiğini söyledi.

Barajın cebri borusunun bulunduğu tünel, su alma ve kelebek vanalarının tahrip olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Dönmez, "Arıza nedeniyle Patnos TEDAŞ İşletme Şefliği ile görüştük. 1997 yılından bugüne kadar bazı onarımlar yapılması gerekirken şimdiye kadar herhangi bir çalışma gerçekleştirilmemiş. Devlet bu baraj için trilyonlarca liralık masraf yaptı. Konuyu 85. DSİ Şube Müdürlüğü, Erzurum 8. DSİ Bölge Müdürlüğü ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bildireceğiz. Eğer tahrip olan yerler onarılırsa 59 bin dekar arazi faydalanacaktır" dedi.

Barajdan şu anda 14, ana kanallardan ise 5-6 köye ve kent merkezine de tahliye kanallarından su verildiğini ifade eden Dönmez, yetkililerden tek isteklerinin çiftçilerin mağdur edilmemesi için tahrip olan yerlerin acilen onarılması olduğunu kaydetti.

Dönmez, "Aksi takdirde 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde konuyu Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a arz edeceğim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 13:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?