23
Mayıs
2024
Perşembe
PATNOS - AĞRI

Bin çocuk okullu olacak

Okul eksikliği nedeniyle eğitimin faciaya dönüştüğü Patnos'ta, bin öğrenciye diğer illerdeki YİBO'larda ücretsiz eğitim alma hakkı doğdu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Ağrı Milletvekili Halil Özyolcu, yeni bir "Haydi Çocuklar Okula Kampanyası" başlattıklarını belirtti. Patnos'ta eğitim konusunda gerekli adımların atılacağını ifade eden Özyolcu, yaptığı yazılı açıklamada "İktidara geldiğimizden bu güne kadar eğitim alanındaki çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Patnos'un eğitim problemi bir facia haline gelmiştir. Patnos'ta 10 bin öğrenci, okul olmadığı için eğitim görememektedir. Bu da bizleri aşırı derecede üzmektedir" dedi.

Özyolcu, "Milli Eğitim Bakanımız ve İlköğretim Genel Müdürümüzle yaptığımız görüşmeler sonucu Patnos'ta okula gidemeyen bin öğrencimizi, batı illerimizde bulunan YİBO’larda ücretsiz okutabilme sözünü aldık. Yeni bir 'Haydi Çocuklar Okula' kampanyası başlattık" diye konuştu. Öğrencilerin, önümüzdeki eğitim sezonunda okula başlayacakları belirtildi. 

Servet Arslan - Kenthaber / Ağrı
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 22:44:15
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 17:05:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil çelik IP: 69.86.140.xxx Tarih : 27.08.2005 07:49:22
sayın milletvekilimiz halil bey ........gecen sure ıcerısınde ne gıbı bır ılerleme oldu egıtım saglık ve yatırım herhangı bır gelısme vermı yoksa halk daha cok fakırlestı daha cogaldı ve daha cok egıtım sevıyesı dustu ne dersınız ben yurt dısından yazıyorum ancak herhangı bır haber ve guzel gelısme goremıyorum bu insanlarsize govenerek oy verdi o yuzden sizden rica edıyoruz daha cok calısın ve kalıcı cozumler bulalım once egitim egitim egitim diyorum ondan sonra hersey kendılıgınden gelır saygılarımla bir gun bu göreve talip olma dileklerimle saygılarımla