1
Haziran
2024
Cumartesi
PATNOS - AĞRI

Hıfzıssıhha denetimleri artıracak

Patnos Kaymakam İlhan Uran başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, halka daha iyi hizmet verilebilmesi için temizlik ve denetim gibi konularda önemli kararlar aldı.

Patnos Kaymakamlığı’nda yapılan toplantıya Patnos Belediyesi’nden Enver Değerli, Patnos İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Otabaşı, Sağlık Grup Başkanı Dr. Yeşim Mengeş Erdem, Patnos Devlet Hastanesi Baştabibi Op. Dr. İsmail Keskin, İlçe Tarım Müdürü Zeki Birel ile eczacı Necmettin Söylemez katıldı. Kaymakam Uran, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, artık kurulun bundan sonra her ay toplanacağını belirterek, ilçe halkının daha hijyenik bir ortamda yaşaması için ciddi kararlar aldıklarını söyledi.

Mahallelerde halkın içtiği çeşme ve kuyu suyundan örnekler alınıp tahlile gönderilmesinin yanı sıra mezbaha, kasap, lokanta, kahvehane ve otel ve benzeri yerlerin sık sık denetleneceğini ifade eden Uran, içkili yerlerin 15 günde bir kontrol edilmesi, ruhsatsız ve diğer işyerlerinin gözden geçirilmesi kararını aldıklarını söyledi. Uran, ’’Amacımız ilçede temizlik, sağlık gibi konularda yaşanan sorunları çözüme kavuşturmaktır’’ dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2005 Cumartesi 17:24:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?