1
Haziran
2024
Cumartesi
PATNOS - AĞRI

İlk kez iftar çadırı kuruldu

Ağrı'nın Patnos İlçe Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez Ramazan ayında kurulan iki iftar çadırında vatandaşlara yemek verilmeye başlandı.


Beylerbeyi Caddesi'nde kurulan çadırlarda her gün 150 kişiye yemek verilirken yaklaşık 300 muhtaç aileye de sıcak yemek dağıtımı yapılmaya başlandı. Ramazan ayında ilk iftarını çadırda vatandaşlarla birlikte açan ve onlara yemek dağıtan Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, amaçlarının iftar çadırını geleneksel hale getirmek ve önümüzdeki yıllarda bu sayıyı artırmak olduğunu ifade etti. Belediye Başkanı Yılmaz, "Patnos Belediyesi olarak imkanlarımız dahilinde bu yıl Ramazan ayı boyunca maddi durumu iyi olmayan yaklaşık 150 kişiye çadırında iftar yemeği vereceğiz. Diğer taraftan yaklaşık 300 aileye de hergün sıcak yemek ve ekmek dağıtılacak. Yemekler 3-4 çeşit olup 5 nüfuslu bir aileye yetecek kadar fazla olacak" dedi.


Herkesin onbir ayın sultanı Ramazan ayında fakir vatandaşları koruyup gözetmesi gerektiğinin üzerinde duran Başkan Yusuf Yılmaz, "Manevi atmosferin bir ay boyunca eksik olmadığı, rahmet ve bereket ayı olan Ramazan'da fakirler daha çok düşünülmeli, onlara daima yardım eli uzatılmalıdır" şeklinde konuştu.
İftar çadırına gelen vatandaşlar ise, belediyenin kendilerine sunmuş olduğu böyle bir hizmetten dolayı yetkililere bol bol dua ederek teşekkür etti.
Öte yandan çadırlarda hergün belediye meclis üyelerinden 2 kişinin vatandaşlara yemek dağıtacağı ve onlarla birlikte iftarını açacağı belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 18:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?