20
Mayıs
2024
Pazertesi
PATNOS - AĞRI

Örnek Müdür

Ağrı'nın Patnos İlçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, köyleri dolaşarak ilkokul 5. sınıfı bitirmiş olan kız öğrencilerin Orta Okula devam etmeleri için aileleri ikna etmeye çalışıyor. 

Patnos'ta okulların tatile girmesiyle birlikte Patnos Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin yaz tatili süresince köyleri gezerek çocuklarını çeşitli gerekçelerle okula göndermeyen aileleri ikna etmek için var gücüyle çalışıyor. İlçeye bağlı köylerde, ‘Annem, babam göndermiyor’, ‘Kalacak yerimiz yok’ ve ‘Maddi durumumuz elvermiyor’ gibi gerekçelerle ortaokula kaydını yaptıramayan öğrencilerin aileleri ile görüşen Eskin, ailelere ‘Öğrencimizin velisi biz olacağız, bu öğrenciyi bize verin, her türlü masrafını biz karşılayacağız’ taahhüdünde bulundu. İkna çabaları sonuç vermeyen ailelerde muhtar ve imam gibi köyün ileri gelenleri devreye girerek aileler ikna edilmeye çalışılıyor.

Özgül İlbasan(14) ve Zehra Kırca(13) adlı kız çocukları '’İki yıl önce ilkokulu bitirdikten sonra kimse gelip babalarımıza bizi okula göndermeleri için ikna etmedi. Okumamak içimizde bir uhde bıraktı Sayın Müdürümüze bizimle ilgilendiği ve okumamızı sağladığından dolayı çok teşekkür ediyoruz’ dedi.

Ortaöğretimde ve okul öncesinde okullaşma oranını arttırmak için bu yılı hamle yılı ilan ettiklerini belirten Patnos Milli Eğitim Müdürü Eskin. ‘Şu ana kadar ortaokula yeni kayıt yaptıran öğrenci sayısı 300'ü aştı. Bu sayının 136'sını velileri ikna edilen öğrenciler oluşturuyor. Çocuğunuzu liseyi bitirene dek okutmak istiyoruz diyerek gittiğimiz hiçbir kapıdan elimiz boş dönmedik.’ dedi. 


Kuşkaya, Yukarıkamışlı, Demirören gibi köylerde kız öğrencilerin ilk defa ortaöğretime kayıt yaptıklarını belirten Patnos Milli Eğitim Müdürü Eskin ‘Bu çalışma bu yörenin geleceğini etkileyecek, önümüzdeki senelerde devamı kendiliğinden gelecektir. Böylelikle kızlarımız erken yaşta evlendirilmekten, erkeklerimiz de çocuk yaşta çalıştırılmaktan kurtulacak’ diye konuştu.

Recep Çirik - Ağrı / KENTHABER
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 12:02:40
Güncelleme :5 Eylül 2008 Cuma 12:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Aysun OĞUZHAN IP: 212.175.115.xxx Tarih : 28.09.2008 17:08:27

Basına yansıyan bu çalışmalarını takdirle karşılıyoruz ancak yakından tanıyan birisi olarak çok yoğun ve hızlı bir tempoda uzun zamandır el atılmamış alanlarda(yeni derslik,boya badana,tamirat)vs.gibi ki çalışmalarınında basında yer almasını istiyoruz.Tüm zamanını işine ayıran Müdür Beyin biraz da arkadaşlarına zaman ayırmasını istiyoruz.