24
Mayıs
2024
Cuma
PATNOS - AĞRI

Sağlık Ocağı 3 aydır doktor bekliyor

Ağrı’nın Patnos İlçesi’nde yaklaşık 7 ay önce hizmete açılan Mukaddes Kalkavan Sağlık Ocağı’nda 3 aydır doktor bulunmadığı belirtildi.

İlçe merkezi Malazgirt Caddesi üzerinde bulunan ve İstanbul Rotary Kulübü yöneticilerinden Metin Kalkavan’ın annesi Mukaddes Kalkavan adına Eylül 2004’te yaptırarak hizmete açtırdığı Mukaddes Kalkavan Sağlık Ocağı’nda 3 aydır doktor bulunmadığı belirtildi.

4 ay içerisinde 2 doktor değiştiren ve 6 personeli bulunan sağlık ocağında, sadece pansuman, enjeksiyon hizmetleri yapılıyor. 3 aydan beri sağlık ocağından doktorun bulunmamasına tepki gösteren vatandaşlar, görevli personellerin sabah 09.00 ile 10.00, akşamları ise 15.00 ila 16.00 saatleri arasında sağlık ocağını açıp kapattıklarını söylerken, personeller ise bu iddiaları reddetti.

Patnos Sağlık Grup Başkanı Uzman Dr. İbrahim Renkliçay ise İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Mukaddes Kalkavan Sağlık Ocağı’nda doktor olmadığı gibi Devlet Hastanesi’nde de ciddi bir şekilde doktor sıkıntısı olduğunu söyledi.

Dr. Renkliçay, doktor sıkıntısının giderilmesi için gerekli yerlere müracaatlarını yaptıklarını belirterek, "Patnos’a yeni 3 doktor geldi, 1 tanesi daha gelecek. Bunların 45 günlüğüne geçici olmasından dolayı sıkıntılar tekrar devam edecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 18:42:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?