18
Mayıs
2024
Cumartesi
PATNOS - AĞRI

Şehit polise hazin tören

Şehit polis memurunun cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu büyük acı yaşandığını söyleyerek, "Can yavrumuzu yitirdik. Bölgede olumlu bir hava hakim olmuştu. İşte bazı hainler çıkıp aziz milletimizin huzur ve mutluluğunu çok görmektedirler. Ama onlara bir kez daha sesleniyorum, bugüne kadar şiddetle, terörle bir yere varılmadı, bugün de varılmayacaktır. Onun için en kısa sürede ve kestirme yoldan gelin bu kötü niyetinizden, hain emellerinizden vazgeçin. Milletimizin huzur ve güvenini daha fazla bozmayın. Tüm güvenlik birimlerimiz milletimizin huzuru için görevleri başındadır ve dimdik ayaktadır. Gelin bu enerjinizi ülkemizin refah seviyesini yükseltmede harcayın" şeklinde konuştu.

Can Şencan’ın (28) cenazesi, mesai arkadaşlarının omuzlarında taşınarak ambulansa bırakıldı ve memleketi Samsun’un Havza İlçesi’ne gönderildi. Şehit polisin eşi Şirin Şencan ise 4 yaşındaki oğlu Mahmut Taha’ya sarılarak, "Gel babanı son kez gör. Biz bunu hak etmemiştik. İntikamını alacağım" diyerek gözyaşları döktü. Şirin Şencan, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’ya da ,"Hani teröristler" sorusunu yöneltti. Bakan Aksu, şehit eşini yatıştırmaya çalıştı.

Cenaze törenine İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Ağrı Valisi Hüseyin Yavizdemir, İl Emniyet Müdürü Selim Nafiz Şahin, Patnos İlçesi kamu kurum amirleri ve şehit polisin yakınları katıldı.

AĞRI (İHA) -
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 13:17:50
Güncelleme :9 Aralık 2004 Perşembe 14:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?