20
Mayıs
2024
Pazertesi
PATNOS - AĞRI

Soğuk hava hayatı felç etti

Patnos İlçesinde etkili olan aşırı soğuklar nedeniyle yaşam adeta durma noktasına geldi. Geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışının ardından başlayan dondurucu soğuklar etkisini gittikçe arttırıyor.

Soğuk hava sebebiyle vatandaşlar cadde ve sokaklara çıkmazken, taksiciler ise sabahın erken saatlerinde işbaşı yapmak için araçlarını çalıştırmakta oldukça zorlandı. Dondurucu soğuklar, Pazartesi yeniden ders başı yapacak olan ve en çok ikili öğretimde sabahın erken saatlerinde okula giden öğrencileri etkileyeceğe benziyor.

Vatandaşlar ise buz tutan yollarda ve kaldırımlarda yürümekte zorlanıyor. Edinilen bilgiye göre, birçok evde soğuk havalardan dolayı çeşmelerin donduğu ve vatandaşın mağdur olduğu öğrenildi. Öte yandan Patnos'a bağlı tüm köy yollarının ulaşıma açık olduğu belirtildi.

Patnos Sanayi sitesinde oto elektrikçilik yapan İhsan Özyolcu,” Biz elektrikçiler her sene bu zamanları iple çekiyoruz.Yeni ve sıfır arabalarda bakım olayı bittiğinden yolda donan araçların bakımını yaparak 1 senelik geçimimizi sağlıyoruz.Bu sene kış erken geldi ve çok soğuk olmaya başladı.Bizler bile kendi arabamızı sabahları çalıştırmakta zorluk çekiyoruz.İnşallah bu soğuklar fazla devam etmez ve yine günübirlik işlerimizle işimize devam ederiz.” dedi.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 20:15:33
Güncelleme :14 Aralık 2008 Pazar 10:20:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?