23
Mayıs
2024
Perşembe
PATNOS - AĞRI

Yeşil Kartlı hasta sayısı ikiye katlandı

Ağrı’nın Patnos İlçesi’nde bulunan Devlet Hastanesi’nin Başhekimi Op. Dr. İsmail Keskin, Yeşil Kart sahiplerinin ayakta yapılan tedavilerinde ilaçların ücretsiz verilmesiyle birlikte hasta sayılarında yüzde 100 artış olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nın, 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren Yeşil Kart sahiplerinin ayakta yapılan tedavilerinde ücretsiz ilaç verme uygulaması, Patnos’ta da büyük ilgi görüyor. Yeşil Kart sahiplerinin ücretsiz ilaç almaya başlamasıyla birlikte Patnos Devlet Hastanesi’nde büyük bir yoğunluk yaşanırken, altyapıdan kaynaklanan sorunlarda ortaya çıkmaya başladı. Muayene olabilmek için geceden sıraya girdiklerini belirten hastalar, doktor yetersizliğinden ve aşırı yoğunluktan dolayı muayene olamadıklarından şikayet etti. Hastanelerde yaşanan hasta yoğunluğuna çözüm bulunmasını isteyen hastalar, uygulamanın çok güzel olduğunu, fakat hastanenin yetersiz olması ve yaşanan yoğunluktan dolayı bu uygulamadan tam olarak faydalanamadıklarını kaydetti.

Hastane Başhekimi Op. Dr. İsmail Keskin ise, hasta sayısının yüzde 100 arttığını, buna rağmen en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını kaydetti. Hastanenin fiziki yapısından kaynaklanan eksiklikten dolayı seri bir şekilde çalıştıklarını kaydeden Keskin, "Hastanemizde sadece 8 tane yatak olduğu için vatandaşa gerekli hizmet verilemiyor. Bizde bundan sonra hastanenin bitişiğinde bulunan sağlık ocağının alt katındaki depoyu restore edip yatak sayısını ikiye katlamak istiyoruz. Eğer böyle yaparsak, yatak sayımız 16’ya yükselecek ve bir nebze de olsa vatandaşa daha rahat bir hizmet vereceğiz. Ayrıca hasta sayısının yoğunluğundan dolayı doktor sıkıntısı da yaşanıyor. İlçede sadece 5 uzman ve 3 de pratisyen doktorumuz var. Böylelikle halka yeteri kadar hizmet veremiyoruz. Biz de vatandaş gibi yeni hastanenin açılmasını bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2005 Cumartesi 19:21:26
Güncelleme :15 Ocak 2005 Cumartesi 19:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?