20
Mayıs
2024
Pazertesi
TAŞLIÇAY - AĞRI
Belediye Sayfaları

Ağrı Valisi'nden ziyaretler

Ağrı Valiliği görevine yeni atanan Mehmet Çetin, kamu kurum amirleriyle tanışmak ve sorunlarını dinlemek için Diyadin ve Taşlıçay ilçelerini ziyaret etti.


Ziyaretlerine Diyadin ilçesinden başlayan Vali Mehmet Çetin'i kaymakamlık binası önünde Kaymakam Ali Arıkan VE kamu kurum amirleri tarafından karşılandı. Kendisini karşılayan kamu kurum amirleri ile tek tek tanışan Vali Çetin, daha sonra Kaymakam Ali Arıkan'ın makamına geçti. İlçenin sorunları hakkında Kaymakam Arıkan'dan bilgi alan Çetin, sorunların çözümü noktasında yapılacak çalışmaların en kısa zamanda başlatılacağını belirtti. Beraberindeki heyetle birlikte kaymakamlık binasından ayrılan Vali Çetin daha sonra beraberindeki heyetli birlikte Diyadin Jeotermal Tesisleri'ni gezdi.


Buradan Taşlıçay ilçesine geçen Vali Mehmet Çetin'i kaymakamlık binası önünde toplanan kurum amirleriyle tanıştıktan sonra Kaymakam Mehmet Şamil Horasanlı'dan sorunlar hakkında bilgiler aldı. İlçeden batıya doğru yoğun bir göç yaşandığını söyleyen Kaymakam Horasanlı, bunun önlenmesi içinde bölgenin tek kaynağı olan tarımın gelişmesi için çiftçiye destek verilmesi gerektiğini belirtti.
Vali Mehmet Çetin gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından karayoluyla Ağrı'ya geçti. Vali Çetin'e yaptığı gezilerde Jandarma Alay Komutanı Albay Ünal Ayvazoğlu, İl Sağlık Müdürü M. Ali Bilgili ve İl Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce eşlik etti.

...
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 23:01:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
haşim arslan IP: 85.105.168.xxx Tarih : 9.06.2008 13:53:51

selamün aleyküm memleketimin güzel insanına saygılar sevgiler.sayın horasanlıya katılıyorum ben bir taşlıçaylı olarak şu anda istanbuldayım annem den babamdan uzak yaşamak istemiyorum ama buna mecburum maddi sorunlar beni ailemden ayırıyor.her geçen bir gün saçımın bir teli beyazlıyor bunu ancak yaşayan gurbeti gören anlar.ben baştakilere başta da ağrı valisine isyan ediyorum bunun bir çözümü olmalı biz kendi topraklarımızda yaşamak istiyoruz kendi insanımızdan ayrılmak istemiyoruz.tabi sesimi kimse duymaz ki.doğuanadolunun yoksulluğu devletin uyguladığı bilinçli bir siyaseettir.bizi asimile ediyorlar benliğimizi kaybettirmeye çalışıyorlar.soruyorum ve bu sorularıma cevap istiyorum acaba türkiye devletinin ağrıya bir fabrika yapma imkanı yokmu hazinesindeki para buna yetmezmi orduya giden paranın onda biri harcanırsa neler yapılır,bu yoksulluğun sebebi ne,bu göçün sebebi ne,nerede seçim günleri atıp tutanlar,nerde oyları para ile ssatın alanlar,nerde sorumlular,isyan ediyorum,nerde baştakiler..biz icraat istiyoruz bir gezi ile, el sıkma ile bir yere varamazsınız vali bey.gençler kakınıyor maymun uyandı artık bizeğitim istiyoruz biz biz milletvekilleri ve baştaki lerin çocukları gibi olmasada okul istiyoruz biz çağdaşlaşmayı istiyoruz..... isyan ediyorum...