16
Mayıs
2024
Perşembe
TAŞLIÇAY - AĞRI
Belediye Sayfaları

Öğretmenler Günü hatırası

24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı. Gün dolayısıyla ilk tören Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Atatürk Anıtı’na Milli Eğitim Müdürü Memet KONYAR’ın çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki tören ise, saygı duruşu yapılarak ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in kutlama mesajının okunmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Memet KONYAR konuşması yaptı.Öğretmenler, İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri kategorilerinde düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerin verildi. Ödül vermek üzere kürsüye çıkan Kaymakam M.Şamil HORASANLI öğretmenlere “Bu zor ve çetin şartlarda görev yaparken yalnız değilsiniz,38 yıl öğretmenlik yapmış bir babanın evladı olarak yanınızdayım.” Diye seslenerek öğretmenlerin her zaman yanında olduğunun mesajını verdi.

Birinci olan eserlerin okunmasının ardından Öğretmenler Günü ile ilgili sinevizyon sunumunda Öğretmen Marşının söylenmesine tüm izleyenlerin ayakta eşlik etmeleri büyük bir coşku yarattı.

Ardından ilçemizde görev yapan 24 aday öğretmenin adaylıklarının kaldırılması dolayısıyla yemin merasimine geçildi.Genç öğretmenlerimize yemin merasiminden sonra karanfiller verildi.Tören Akşam yemeği ve Taşlıçay YİBO etkinlikleriyle saat 17:00’da devam etmek üzere sona erdi.

taşlıçay kaymakamlığı
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 10:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?