16
Mayıs
2024
Perşembe
TAŞLIÇAY - AĞRI
Belediye Sayfaları

Valinin Taşlıçay ziyareti

Ağrı Valisi Akpınar Taşlıçay´da başta kaymakamlık olmak üzere bazı kurumları ve iki kahveyi ziyaret etti. 

02.03.2007

Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar, Taşlıçay Kaymakamlığını ziyaret etti. Taşlıçay Kaymakamı Atay Uslu’dan ilçe hakkında bilgi alan Vali Akpınar, KÖY-DES projeleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu. KÖY-DES kapsamında yapılan yol çalışmalarına değinen Vali Akpınar, “KÖY-DES kapsamında yapacağımız yolları bundan böyle ihale ile değil, Özel İdare imkanlarını kullanarak yapacağız.”dedi.


2006 yılında Taşlıçay ilçesine bağlı köylere 130 km stabilize yol yaptıklarını hatırlatan Vali Akpınar, “İnşallah 2007 yılında bu hizmetler daha da artarak devam edecek. Örneğin grup köylerimizin bulunduğu yolları asfaltlayacağız. Öğrencisi fazla olan bazı köylerimize ek derslikler yapacağız, ayırca 250’ye yakın köyümüze daha su götüreceğiz ve bunların projeleri şuanda hazır.” ifadesine yer verdi.


KÖY-DES projesinin Ağrı’ya hayat kaynağı olduğunu vurgulayan Vali Akpınar, Taşlıçay ilçesine 2006 yılında yaklaşık 4 milyar YTL yatırım yapıldığını hatırlatarak, “Ne acıdır ki yıllar önce yakalamamız gereken standartlara yeni kavuşuyoruz. Tabi ülkemizin gerçekleriyle hareket ederek, kaynaklar ölçüsünde köylerimizi daha modern, yaşanabilir hale getirmek en büyük hedefimiz.’ dedi.

Kahvede halkın taleplerini dinleyen Vali Akpınar'a ilginç istekler de geldi: 70 büyükbaş hayvanı olan bir vatandaşın Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından yardım talebi gibi....

taşlıçay kaymakamlığı
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 10:39:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?