17
Mayıs
2024
Cuma
TUTAK - AĞRI
Belediye Sayfaları

TIR şoförü toprağa verildi

Irak’ta hayatını kaybeden tır şoförü Birdal Sancar’ın (28) cenazesi, 3 gün süren uğraşların ardından, sabah saatlerinde Habur Sınır Kapısı’ndan Silopi’ye getirildi.

Sancar’ın cenazesi, Silopi Belediyesi’ne ait bir ambulansla, memleketi Ağrı’nın Tutak İlçesi’ne bağlı Öndül Köyü’ne getirilerek, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Birdal Sancar’ın çocukları Mustafa (9), Dilan (7), Mehmet (4) ve Mahmut (2) Sancar ağlayan anneleri ile birlikte gözyaşı dökerken, cenaze sırasında Sancar’ın eşi Yıldız Sancar sinir krizi geçirdi. Cenaze törenine ise hiçbir yetkili katılmadı.


Öte yandan, Sancar’ın öldürüldüğü sırada aynı araçta bulunan ve yaralı kurtulan Birdal Sancar’ın ağabeyi Medeni Sancar, Dorce Firması’nın oyununa geldiklerini ileri sürdü. Suriye Sınır Kapısı’ndan Irak’a giriş yaptıklarını ve anlaşmalarının 60 kilometre yol olduğunu belirten ağabey Sancar, "Bize verilen söze göre; Suriye sınırını geçtikten sonra 3 helikopter havadan, 200 askerde karadan güvenliğimizi sağlayacak ve 30 zırhlı araç bizimle beraber gelecekti. Ancak sınırı geçtikten sonra 1 zırhlı araç bize klavuzluk etti. Sınırı geçtikten 3 kilometre sonra yaylım ateşine tutulduk ve kardeşim ağır yaralandı." dedi.

Kendileri ile birlikte bulunan 33 araca açılan yaylım ateşinin ardından arabaların yakıldığını ve 6 kişinin açılan ateş sonucu değişik yerlerinden yaralandığını söyleyen Sancar, "Kardeşimi hastaneye kaldırdım, ancak bir türlü Türkiye’ye gitmemize izin vermediler. Yapılan ameliyatlar sonucunda, diyaliz makinesi bulunmadığı için kardeşimi kaybettik." diye konuştu.

iha-ağrı
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2004 Pazartesi 15:48:11
Güncelleme :12 Haziran 2006 Pazartesi 15:17:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet tunç IP: 85.103.236.xxx Tarih : 14.09.2008 16:49:04

başka abilerimiz ölmesin sahip çıkalım türk ve türk milletine