23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

pahalıya mal oluyor!..

Vilayet olmasından bu yana sosyal ve kültürel yönden gelişmeyi uman Ardahan’ın, beklenen görüntüyü bir türlü vermemesinin nedeni, esnaf ve konut sahiplerinin fırsatçılığı ve açgözlülüğünün neden olduğu öne sürüldü.
İlçelerinden pahalı olan il Ardahan..
17.300 nüfuslu kent merkezi ve 5 ilçesi ile Ardahan’ın tüketim malzemelerinin satışı konusunda diğer illere yanı sıra ilçelerinden de palı olması dikkat çekiyor.
İlçelerle fark %50
Tüketim malzemelerini bir hayli yüksek fiyatla satan Ardahan esnafının ilçelerdeki esnafla % 30 ila % 50 gibi yüksek bir oranla mal satması gözlenmektedir.
Tüketiciyi mağdur eden bu duruma neden olan sebebin, gerekli denetimlerin yapılmaması ve esnafın aç gözlü olmasına bağlanıyor. Bir çok esnafın sattıkları malların fiyat etiketlerini asmadıklarını gözlendiği Ardahan’da, yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle başta kamu çalışanları olmak üzere bir çok tüketicinin ihtiyaçlarını dışarıdan karşılamalarına neden olurken, açgözlülük yapıp yüksek fiyatlarla mal satan esnafında günü sifta yapmadan iş yeri kapatmasına neden oluyor.
En ucuz ilçe Göle, en palı ilçe ise Posof...
Başta tüketim maddeleri olmak üzere beyaz eşya ve giyimde en pahalı il olma özelliğini, ev ve iş yeri kiralarında da gösteren Ardahan’da yaşamın pahalıya mal olmasından yakınan tüketiciler,
ilçelerine ve diğer illere nazaran Ardahan’da yaşamın pahalıya mal olduğunu belirtirlerken, bu çifte standardı anlayamadıklarını söylediler...
Esnaf Odası Başkanı’da kabul ediyor
Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Özdemir, Ardhanlı esnafın başta tüketim maddeleri olmak üzere sattığı bir çok ürünü yüksek fiyatla sattığını kendilerinin de gördüğünü, bu yönde yapılan tüm uyarıların dikkate alınmamasında şikayetçi olurken, bu davranışın bilinçsizlimten öte bir şey olmadığına dikkat çekti.
Esnafın bu yöntemle para kazanamadığı gibi her geçen gün müşteri kaybına da uğradığını belirten Özdemir, tüketim maddelerinin satışının diğer bir nedeninin hızlı bir tüketimin olmamasına ve sürümün az oluşuna da bağladı. Haber: Barış Bilgin
kdag
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2005 Cumartesi 14:42:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?