23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

10 eve güneş enerjisi ile ısıtma kuruldu

Ardahan'da Orman Köylülerini Kalkındırma Projesi (ORKÖY) çerçevesinde 10 eve güneş enerjisiyle su ısıtma sistemi kuruldu.

Orman köylüsünün sosyal ve ekonomik yönden kalkınmasına katkıda bulunmak ve köylünün ağaç kesimini aza indirgemek için Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ilk defa 2006 yılında başlattığı 'Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi projesi' uygulanmasında Ardahan İl Çevre ve Orman Müdürlüğü geçen yıl ilk defa Çamlıçatak ve Tepeler köylerinde güneş enerjisiyle su ısıtma sistemi uygulamaya başlatmıştı. Bu yıl ise proje yaygınlaştırılarak farklı köylerde toplam 10 eve güneş enerjisiyle su ısıtma sistemi kuruldu. Yılın büyük bir bölümünü kar altında geçiren Ardahan'da sistem kışın antifriz desteğiyle uygulanıyor.

Projeyi yaygınlaştırmak amacında olduklarını belirten İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, projenin amacının orman köylüsünün sıcak su temininde odun hammaddesi kullanmaması ve ormanlara zarar verilmemesi olduğuna dikkat çekti. Yaklaşık 1 yıldır evinde güneş sistemiyle sıcak su temin ettiğini belirten merkeze bağlı Tepeler köylü Adnan Dündar ise, projeden çok memnun kaldığını ifade ederek, Ardahan'da kışın en sert geçen aylar olan ocak ve şubat aylarında bile çalıştırıldığı takdirde sistemden sıcak su temin edilebileceğini vurguladı.

Zaman
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 15:19:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?