22
Mayıs
2024
Çarşamba
ARDAHAN

200 kişilik yurdun temeli atıldı

200 KİŞİLİK KIZ ÖĞRENCİ YURDUNUN TEMELİ ATILDI

Ardahan'da, Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) tarafından 200 kişilik kız öğrenci yurdunun temeli atıldı.

Ardahan-Kars kara yolunun Çamlıçatak Ormanlık alanındaki Ardahan Üniversitesi'ne (ARÜ) ait kampus alanında yapılan temel atma törenine, TYSD Başkanı Yıldız Laçinel, ARÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Söylemez, Prof. Dr. Cafer Eken, Prof. Dr. Gürkan Doğan ve yaklaşık 45 kişilik TYSD üyesi katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Yıldız Laçinel, Ardahan'a 200 kişilik yurdun temel atma töreni için geldiklerini belirterek, “Biz Nisan 2011'de ilgililerle protokol imzaladık. Bugün ise temel atmak için geldik. Ama görüyoruz ki binanın ikinci katı bile yapılmış. İşlerimizin böyle hızlı gitmesi bizi son derece mutlu ediyor” dedi.

200 kişilik kız öğrenci yurdunun faaliyet girmesiyle eğitime çok büyük bir katkılarının olacağını ifade eden Laçinel, şunları kaydetti: “Bu yurdu yapmamıza Karslı iş adamımız Baran Korkmaz katkıda bulundu. Ona teşekkür ederken, buraya yapılan hizmetin çok isabetli olduğunu gördük. Buradan başka bir pencere açtık. Karınca gibi toprak evlerde yetişen kızlarımızın gözleri bir leblebi, bir şeker için parlıyor. Bunu görmek ve yaşamak lazım. Bu nedenle çok mutlu ve gururluyuz. Artık Ardahan'dan açılan bir ışık var. Siz durmadan yolunuza devam edin. Biz yüreğimizle sizinleyiz.”

ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez de, yapılan hizmetin çok önemli ve örnek teşkil ettiğini belirterek, “Bu hayırlı hizmetlerin herkese örnek teşkil edeceğine inanıyoruz. Üniversitemize yapılan bu hizmete sebep ve katkısı olanları canı gönülden kutluyorum. Bu hizmet öyle görünüyor ki, kısa sürede hizmet verecek” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2011 Perşembe 15:52:05
Güncelleme :24 Haziran 2011 Cuma 14:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?