27
Mayıs
2024
Pazertesi
ARDAHAN

23 Nisan kutlamaları başladı

TBMM'nin açılışının 89. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik kutlanma etkinlikleri kapsamında bölümünde öğrenciler sembolik olarak makam koltuklarına oturdu.

Ardahan Valisi Selim Cebiroğlu makamına Ardahan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 7. sınıf öğrencisi Aslı Gürbulak oturdu. Çekingen tavırlarıyla dikkat çeken Temsili Vali Aslı Gürbulak’ı, Cebiroğlu tarafından sakinleştirdi. Temsili Vali Gürbulak, Ardahan’daki eğitim sorunlarına değinerek, eğitimin daha kaliteli verilmesi için özel projelerin uygulamaya koyulması gerektiğini söyledi.

Gürbulak, “ Dünya genelinde hiçbir ülkede çocuklara armağan edilen bir bayram yok. Atatürk çocukları çok seviyordu. Biz çocuklarda ona laik olmak için çok okumalıyız. Atatürk’ün bize hedef olarak gösterdiği ileri medeniyetler seviyesine ulaşarak ona olan borcumuzu ödemek zorundayız” dedi.

Okumanın önemine vurgu yapan Vali Cebiroğlu, “ Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Geleceğin büyükleri ve bizlerin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda büyümesi, büyürlerken de en iyi şekilde eğitim alabilmeleri için hepimize görevler düşmekte. Bizler gelecekte bu çocuklara devredeceğimiz koltuklarımızı onlardan emanet aldığımızın bilincinde olursak daha iyi hizmet veririz” diye konuştu.

Daha sonra Ardahan Valisi Selim Cebiroğlu, makamına oturan Aslı Gürbulak, saat ve kitap hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 18:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?