22
Mayıs
2024
Çarşamba
ARDAHAN

25 aileye süt sığırı

Ardahan’ın Damal ilçesinde ihtiyaç sahibi 25 aileye süt sığırı dağıtıldı.

Gebe Montofon Düve ırkı süt sığırcılığının geliştirilmesi ve muhtaç durumda bulunan vatandaşlara gelir sağlamak amacıyla Damal Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan ’’Gebe Montofon Düve Alımı Projesi’’ kapsamında 25 ihtiyaç sahibi aileye ikişer baş sığır verildi.

Kaymakamlık binası önünde düzenlenen sığır dağıtım törenine, Vali Mustafa Tekmen, Damal Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, İlçe Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, İl Jandarma Komutanı Albay Samit Tokmak ve diğer yetkililer katıldı.

Vali Tekmen, burada yaptığı konuşmada, bugün yaptıkları faaliyetle vatandaşa balık vermeyi değil, balık tutmayı öğretmeye çalıştıklarını belirterek, uygulamanın üretici için son derece önemli olduğunu vurguladı.

Vatandaşı bir nebze de olsa mutlu etmeye çalıştıklarını ifade eden Tekmen, ’’Vatandaşımızın gözlerinin içi gülüyor. Bunu görmek bizi mutlu ediyor. Bu ve benzeri çalışmalarımız çok oldu ve olacak. Yani bugünkü faaliyetle vatandaşımıza, 'kendi geçimini kendin sağla' diyoruz’’ dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2012 Çarşamba 13:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?