23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

AGİT toplantısı Ardahan'da başladı

Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı'na (AGİT) üye ülkelerin temsilcilerinin katıldığı toplantı Ardahan'da gerçekleştirildi.

Ardahan'ın Posof İlçesi Halitpaşa İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen toplantıya Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı'na üye olan ülkelerin temsilcileri ile Türkiye ve Gürcistan yetkililerinin yanı sıra Ermenistan'dan iki gözlemci katıldı.
'Sınır Güvenliği ve İşbirliği' toplantısının açılış konuşmasını yapan AGİT Temsilcisi Peter Kitzberger "Uluslararası bu sınır geçişleri, gerek Türk gerekse Gürcü ülkesi arasındaki ikili ve kurumlar arasındaki iyi ilişki, diğer ülkeler için de örnek teşkil etmektedir" dedi.

Türkiye'yi temsilen açılış konuşması yapan Posof Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ise, "Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Biz bu bölgenin insanlarıyız. Gürcistan, Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Kafkasların yerli halklarıyız. Burada ilişkiler ne kadar iyi olursa, huzur ortamı ne kadar sürdürülebilirse bu bölgede o kadar yaşanılabilir olur" ifadelerini kullandı.

AGİT'in Ardahan'da gerçekleştirdiği sınır güvenliği ve işbirliği toplantısının iki gün sürecek.

Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 16:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?