18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Ardahan afet kapsamına alınsın

Sibirya soğuklarının etkisini sürdürdüğü Ardahan'da hayat durma noktasına geldi. CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt bölgenin afet kapsamına alınması gerektiğini ileri sürdü.


Dükkanlarındaki sebze ve meyvenin donmaması için sabaha kadar soba yaktıklarını ifade eden bazı işyeri sahipleri, "Bu kış çok zarar ettik. Soba yakmamıza rağmen her şey dondu" dediler.


Ardahan ve çevresindeki soğuk havaya dikkati çekmek için bir basın açıklaması yapan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, eksi 43 dereceyi tespit eden bir dereceden çekilmiş fotoğrafı göstererek, "Hükümet yetkilileri derhal bu bölgeleri afet kapsamına almalıdır. Esnafın borçları ertelenmeli ve belediyelere acil yardım yapılmalıdır" diye konuştu.

"Bu şartlarda yaşamak çok zor. Derhal afet kapsamına alınarak vatandaş rahatlatılmalıdır" diyen Öğüt, bir evin kanalizasyonunun donması nedeniyle evin duvarında oluşan buz kütlesini de basın mensuplarına göstererek, "Ardahan'da hayat durmuş vaziyette" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 13:27:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yılmaz avşar IP: 78.176.86.xxx Tarih : 10.02.2008 20:51:11

ARDAHAN MİLLET VEKİLİ SAYIN . ÖĞÜT BEYİN ARDAHANDA YAŞANAN SOĞUK İKLİM ŞARTLARINI. ANLATMASI HALKININ YERİNE DERT YANMASI GÜZEL BİR HAREKET. MAMAFİ ARDAHANDAKİ DERT YANMALARINI ZATEN HALKIN VAZ GEÇİLMEYEN EBEDİ MESELESİ. SAYIN ÖĞÜT DERT YANMAYI HALKA BIRAKSIN . KONUYU ÖNERGELERLE MECLİSE TAŞIMASINI DENESİN EMİNİM DAHA İSABETLİ OLUR. ANCAK O,, ZAMAN HALKIN YANINDA OLDUĞU ANLAŞILIR.SORUN VARSA DERT YANMAKLA DERT ÇÖZÜLMEZ SORUNU ÇÖZME YOLLARINI DENEME YERİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİDİR . EĞER BECEREMİYORSA TUNCELİ MİLET VEKİLİ KAMER GENÇTEN İZAHAT ALSIN.(BOTAŞ) ARDAHAN KÖYLÜSÜNÜ ÜÇ KURUŞ VEREREK ARAZİSİNİ PERİŞAN ETİ HALEN EKİM ALANLARININ ÜSTÜ KAPATILMADI SEÇİMDEN ÖNCEDE ÖĞÜT BEY . BOTAŞIN HALKIN MAĞDURİYETİNİ GİDEREMEZSE ÖĞÜTBEYİ KARŞILARINDA BULACAKLARINI DA . EMİNİM BU SOĞUK HAVALARDA UNUTMUŞTUR.41 KERE MAŞALLAH DERİM. ONADA GEÇMİŞ OLA ARDAHANLI BUNUDA UNUTUR.