24
Mayıs
2024
Cuma
ARDAHAN

Ardahan Atatürk'ü andı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 70. yıldönümünde Ardahan'da düzenlenen törenlerle anıldı. 

İlk tören, Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Ardahan Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda devam eden törende, Atatürk'ün hayatı konulu sinevizyon gösterimi sunuldu. İlköğretim okulu öğrencilerinin Atatürk'ün beğendiği şarkıları seslendirdiği törende ayrıca, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Günün anlam ve önemiyle ilgili, Tarih Öğretmeni Yusuf Derinci ve Ulaştırma Binbaşı Selim Özay birer konuşma yaptı. 

Törene, Vali Selim Cebiroğlu, Belediye Başkanı Mikail Kayatürk, 25. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Posof ilçesinde düzenlenen tören ise, kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Halitpaşa İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda devam eden törenlerde Atatürk'ün hayatı konulu slayt gösterimi sunuldu. Tarih Öğretmeni Çağdaş Turgut yaptığı konuşmada, "Medeniyet yolunda ilerlediğimiz 21. yüzyılda ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan, yeni nesiller yetiştirmek Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımıdır. Bugünün amacı sadece bir ölüm yıldönümü olarak Atatürk'ü anmak değil, böyle bir lidere sahip olmanın gururuyla onun düşüncelerini anlamak ve yaşatmaktır. Ulu Önder Atatürk ruhun şad olsun" dedi. 

Piyade Asteğmen Taner Albayrak ise," Dünyanın az yetiştirdiği devlet adamı ve kahramanlardan biri olan Mustafa Kemal Atatürk insanlık ülküsünün açık ve seçkin önderi ve Türk ulusunun uygarlık güneşi olarak yaşadı ve yaşayacaktır" şeklinde konuştu. 

Halitpaşa İlköğretim okulu öğrencilerinin Atatürk'ün beğendiği şarkıları seslendirdiği törende ayrıca, öğrenciler tarafından günün önemiyle ilgili şiirler okundu. Şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Posof ilçesindeki törene Posof Kaymakamı Muammer Köken, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Özgür Bora, Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 16:43:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?