23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Ardahan balını festivalde tanıtacak

Ardahan Belediyesi tarafından ilde üretilen balın tanıtımı amacıyla bu yıl 7.’si düzenlenecek Bal Festivali’nin hazırlıkları başlatıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ardahan Belediye Başkanı Mikail Kayatürk, "Ardahan balının tanıtımı amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bal Festivali hazırlıklarımız başladı. Ağustos ayının ilk haftasında gerçekleştireceğimiz festivalde bal güzeli yarışması da düzenleyeceğiz. Festivalin düzenleneceği Çamlıçatak Ormanlık mevkiinde su ve altyapı çalışmaları tamamlandı" dedi.

Belediye hizmetleri hakkında da bilgi veren Başkan Kayatürk, "6 trilyon liralık su projesinin ihalesi yapıldı. Doğalgaz projesi de ihale aşamasında. Kanal açma ve şebeke dağıtım işlemlerine bu yaz içerisinde başlanacak ve 2006 yılının Aralık ayında Ardahanlı doğalgaz yakacak. Doğalgaz hatlarında yapılacak çalışmalar nedeniyle bu yıl yapacağımız cadde ve sokakları, doğalgaz hattının tamamlanmasından sonraya bıraktık. Aksi takdirde doğalgaz boruları döşenirken, yaptığımız cadde ve sokaklar bozulacaktır. Ardahanlı artık eksi 40 derece soğuktan doğalgaz kullanarak korunacaktır" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 13:04:16
Güncelleme :26 Haziran 2005 Pazar 11:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?