18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Ardahan Festivali temmuz’da

ARDAHAN FESTİVALİ TEMMUZ’DA YAPILACAK

Her yıl Ağustos ayında yapılan Ardahan Ulusal Bal Festivali bu yıl 29–30–31 Temmuz’da yapılacak.

Bu yıl yapılacak 12. Ulusal Ardahan Bal Festival hakkında açıklamada bulunan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy; “Göle Kaşar Festivali, Aşık Şenlik ve Çıldır Göl Festivali, Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde, Damal Müzik Festivali, Köylerimizin Yayla şenliklerinin tamamı Temmuz ayı içinde yapıldığı için bütün Ardahanlı hemşerilerimiz bu vesile ile Ardahan’dalar. Bizde bu yıl festivalimizi Temmuz ayı sonuna alarak tatil için Ardahan’a gelen hemşerilerimizin bütün festivallere katılmaları için bu kararı aldık” dedi.

BALIMIZ VE ÜRÜNLERİMİZ MARKALAŞACAK

Köksoy, “Ardahan Bal Festivalindeki hedefimiz, balımızın ve bütün ürünlerimizi Türkiye’de ve uluslararası alanda tanıtıp, pazarlanması konusunda katkı sağlamak. Ardahan balı ve hayvansal ürünlerimiz markalaşma yolunda önemli mesafeler alacaktır” dedi.

Ardahan ilçelerinde yapılan festivalleri yakinen izlediğini söyleyen Köksoy, “Artık festivaller gelenekselleşti. Tabi daha iyi yapılması için ilçe belediyelerimiz ve festival komitelerimiz yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Ardahan belediyesi olarak bizden istenen desteği her zaman sunuyoruz, bundan sonrada sunmaya devam edeceğiz” dedi.

ARDAHAN MARKA KENT OLACAK

Köksoy daha sonra şunları söyledi;

“Ardahan belediyesi olarak Ardahan’ı marka kent yapmak için 200 milyon liralık yatırım projesi hazırladık. Ardahan’ı 5 yıl içinde marka kent yapacağım. Göreve geldiğim iki yılda 20 yıllık hizmet yaptık. Önümüzdeki kalan 3 yılı da eklersek, toplam 5 yılda 50 yıllık hizmeti hedefliyoruz.”

ARDAHAN HALK OYUNLARI ULUSALLAŞACAK

“Ardahan belediyesi olarak Ardahan folkloruyla ilgili hazırlanan “sosyal destek projesi” belediye meclisimizden geçerek DPT’ye sunduk. Ön aşamayı geçirdik. Hayata geçmesini bekliyoruz”

GEÇEN 2 YIL İÇERİSİNDE YAPTIKLARIMIZ

“Ardahan’ın kent kimliğine kavuşması için önemli Projelerimiz hazırladık ve bitirdik. Bunların bütçelerini oluşturduk, çoğunun nakit desteklerini oluşturduk. Bu ihalelerin çoğunu yaptık. Geriye kalan projelerimizin ihalelerini de periyodik zaman içerisinde yapıp, hızla hayata geçirilmesi için yoğun çaba göstereceğiz.

Bu ihalelerin içinde 2011 yılında bitmesi planlanan 60 bin metrekare yol, kaldırım ve mezarlık düzenlemesi, sokak hayvanları barınağı, 2000 metrekare kapalı halk pazarı, hayvan pazarın yerinin değiştirilmesi var.

Kentsel dönümüm projesi bitirip ihale sürecine hazır hale getirildi. 25 kilometre kanalizasyon projesini Eylül ayında başlatacağız. Kent park projesi ve Kura park projesi ihale aşamasana getirildi. Bunların tamamını 2011 yılında bitirip hizmete açacağız. En önemlisi geçen 10 yılda yapılan 13 bin metrekare yolu, biz 10 katına çıkarıp 130 bin metrekare yapacağız.”

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2011 Perşembe 15:48:00
Güncelleme :23 Haziran 2011 Perşembe 16:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?