24
Mayıs
2024
Cuma
ARDAHAN

Ardahan'a boksör emniyet müdürü

Sonunur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye tarihinde yenilgisi olmayan tek boksör olduğunu, 251 maçın 245'ini nakavtla, 6'sını ise sayıyla kazandığını belirterek, bugün ise Ardahan Emniyet Müdürü olarak ülkesine hizmet vermenin gururunu yaşadığını ifade etti.


Boks sporuyla ilgilendiği dönemde, uluslararası müsabakalara katılarak 5 kez İstiklal Marşını okuttuğunu anlatan Sonunur, şöyle konuştu:
''İlk dünya şampiyonluğum (ordular arası) 51 kiloda 1972'de İtalya'da oldu. Rahmetli Özal Başbakan iken muhafızlığını yaptım. Türkiye tarihinde yenilgisi olmadan boksu bırakan tek boksörcü benim. 1977 Balkan şampiyonu olduğumda ringde eldivenleri öperek boksu bıraktım. Dünya şampiyonu olduğum sırada bana bağlanan ömür boyu 300 YTL'lik maaşı da halen alıyorum. Benim için en büyük şeref o dönem İstiklal Marşımızı okutmaktı. Şimdi ise emniyet müdürüyüm. Ardahan'da asayişi sağlamanın yanı sıra boks sporunun yaygınlaşması için çalışacağım.''


Emniyet Müdürlüğüne ataması yapıldıktan sonra ilk iş olarak Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli ile görüşme yaparak Türkiye Boks Şampiyonası'nın Ardahan'da düzenlenmesini istediğini bildiren Sonunur, ''Sayın Doğaneli de bana söz verdi ve gençler arası Türkiye boks şampiyonasını Ardahan'da yapacak. Bu durum Ardahan için çok iyi bir imkan ve fırsat olur'' diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 11:26:42
Güncelleme :29 Ağustos 2008 Cuma 11:34:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?