18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Ardahan’a MOBESE kuruluyor

ARDAHAN’A MOBESE SİSTEMİ KURULUYOR

Ardahan İl Emniyet Müdür Vekili Nurettin Öztürk, çağdaş güvenlik teorilerinde suçtan caydırmanın önemli olduğunu belirterek “Ardahan polisinin de faaliyetlerini suçluları caydırma esası üzerine oturtması gerekiyor. Gelişen şartlarda suçlular bütün teknolojiden yararlanıyor. Ardahan polisi de bu şartları yerine getirmeli. MOBESE sistemi doğru ve yerinde bir sistemdir” dedi.

MOBESE sisteminin Ardahan da ki güvenlik hizmetlerini daha kaliteli hale getireceğini ifade eden Öztürk, kurulmaya başlayan ve kısa süre içinde faaliyete girecek olan MOBESE sistemine ait kameralar sayesinde suç ve suçlularla mücadele etkinliğinin üst seviyeye çıkacağını belirtti.

Ardahan’ın en hareketli ve en önemli noktalarına kurulan 23 kamera ile kentin 24 saat boyunca izleneceğini ifade eden Öztürk, “Ardahan’da olması muhtemel olaylara karşı önleyici hizmette bulunabilmek ve meydana gelmiş olayların çözümüne yönelik deliller elde etmek için kurulan MOBESE sistemi il merkezimizde ilk kez kurulmaya başlandı” diye konuştu.

Sistemin tamamen kurulmasıyla birlikte vatandaşa rahat, huzurlu ve güzel bir ortamın yaşatılacağını dile getiren Öztürk, ''Bu sistemde PTS denilen araç plakası okuma sistemi bulunmaktadır. PTS sistemi sayesinde çalıntı ve aranan araçların anında tespit edilecektir. Bu açıdan baktığımızda yüzde 20’lere varan bir caydırıcılık söz konusu olacak'' şeklinde konuştu.

ARDAHAN’A MOBESE SİSTEMİ KURULUYOR
ARDAHAN’A MOBESE SİSTEMİ KURULUYOR
ARDAHAN’A MOBESE SİSTEMİ KURULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 16:13:03
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 16:10:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?