22
Mayıs
2024
Çarşamba
ARDAHAN

Ardahan'a yeni imar planı

ARDAHAN'A YENİ İMAR PLANI

Ardahan'ın 20 yıllık geleceğini belirleyecek yeni imar planı faaliyete geçti.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, yaptığı açıklamada, 1999 onaylı imar planının uygulanabilirliğini yitirdiğini belirterek, artık yeni imar planının faaliyette olduğunu söyledi.

Alt yapısı ve üst yapısıyla Ardahan'ın bundan sonra daha modern ve daha çağdaş bir il olacağını belirten Köksoy, şunları kaydetti:

“Yeni imar planımızla kenttin 20 yıllık gelişimini planlıyoruz. Uzman ve plancılarla faaliyete geçen yeni planla daha çağdaş ve modern bir kenti amaçlıyoruz. Bu imar planı Ardahan'a hayırlı olsun.”

Kentsel dönüşümünde yeni imar planının içinde yer aldığını ifade eden Köksoy, “Yeni imar planında dubleks evlerden tutun da bahçeli evlere kadar çok çeşitlilikler yer alacak. Ayrıca kentsel dönüşüm kapsamında yaklaşık 400 hayvan barınağı kent dışına çıkarılacak. Ardahan ilçe görüntüsünden kent görüntüsüne geçecektir” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2011 Perşembe 18:31:03
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 14:25:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat Kaya IP: 85.98.104.xxx Tarih : 28.05.2011 17:05:33

Sayın başkan ne güzel diyorsunuz.Nasıl olsa karşınızda anlayan yok.Ne imar planı ne düzen.Önüne gelen parayı bastırıp istediği katın yapmıyormu.İftria diyeceksiniz ama ardahanda binalar.Ben iftira atıyorsam gözlerinizde görmüyormu.Ama siz görmesenizde halk görüyor.Seçim ola hayrola bak nasıl olacak.Ha evinizin önü kilit parke güzel olmuşBirde yeni aldığınız dükkanın önünü düzeltinki dükkan değer kazansın.Bunuda biz size diyecek değiliz.