19
Mayıs
2024
Pazar
ARDAHAN

Ardahan'da Bal Festivali çoşkusu yaşanıyor

Festivale Ardahan Valisi Aydın Güçlü, Kars Valisi Nevzat Turhan, Iğdır Valisi Halil Ulusoy, 25. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral H. Bayram Karapınar, Ardahan Belediye Başkanı Mikail Kayatürk, AK Parti Ardahan Milletvekili Kenan Altun, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde bir konuşma yapan Ardahan Belediye Başkanı Kayatürk, festivale destek veren herkese teşekkür etti.


Vatan Bilgisayar Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Vatan ise yaptığı konuşmada, "Bölgemizin balı her derde devadır. Dünyada bal üretiminde Çin’den sonra Türkiye ikinci sıradadır. Çin’in önüne geçmemiz için bizim bal üretimimizi 2 katına çıkarmamız gerekiyor. Çin yılda 150 bin ton bal üretirken, bu rakam Türkiye’de 70 bin tonda kalmaktadır. İran ve Çin’den kaçak gelen ballar, Türk etiketleriyle ihraç ediliyor. Organik bal üretimine bizim bölgemiz çok elverişli. Çünkü bölgemizde balın kalitesini düşürecek herhangi bir olayın olması söz konusu değil" dedi.


Çamlıçatak Köyü Halkoyunları Ekibi’nin gösterilerinin yer aldığı festivalde, Kültür Bakanlığı sanatçıları Rahmi İbicek ve Enver Marallı konser verdi. Konserin ardından düzenlenen
en iyi petek bal yarışmasında ise, ürettikleri ballarla Zivet Folat birinci, Durmuş Çukurçayır ikinci, İzzet Çayır üçüncü oldu. En iyi süzme bal yarışmasında da Nuri Akpınar birinci, Kazım Arıcı ikinci, İsmet Yıldız ise üçüncü oldu.
Festivalde halk ozanları dinletisinin ardından, Yener Yılmazoğlu’nun türküleriyle vatandaşlar halay çekerek eğlendi. Türk Halk Müziği sanatçısı Ezgi Mert’in konseriyle, Ardahan Bal Festivali’nin birinci günü sona erdi.
Festivalin ikinci gününde Gürcistan Halk Dansları Ekibi’nin gösterisi, Ezgi Mert konseri, bal güzeli yarışması, Kafkas oyunları gösterisi, halk ozanları dinletisi ve Türk Halk Müziği sanatçısı Yudum’un konseri yer alacak. Festival, Brezilya Halk Dansları Grubu’nun gösterileri ile sona erecek.

ARDAHAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2004 Pazar 15:33:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?