18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Ardahan'da eğitim sorunu

Ardahan'ın birçok köyünde birleştirilmiş sınıflarda eğitim verilmesinin ve öğrencilerin kendi sobalarını kendilerinin yakmasının eğitimde kalitenin düşmesine neden olduğu bildirildi. 

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan birçok köy okulunda, öğretmen yetersizliği ve öğrenci eksikliği nedeniyle sınıfların birleştirilmesi sonucu 5 sınıf, bir dershanede aynı öğretmenden eğitim almaya çalışıyor. Ardahan'ın birçok köyünde birleştirilmiş sınıflarda eğitim verildiğini belirten öğretmenler, "Bir sınıf içerisinde 5 sınıf öğrencisine birden ders anlatmak zorunda kalıyorsunuz. Birinci sınıflara yönelik heceleme işlemini uygulatmaya çalışırken, bir taraftan da diğer sınıfların derslerini de işlemek zorundasınız. Kırsalda bulunan çoğu okulun hizmetli personeli olmadığı için mecburen zaman zaman öğrenciler sınıftaki sobayı yakmak zorunda kalıyor. Bu durum eğitimdeki kalitenin düşmesine neden oluyor" diye konuştu. 

Ardahan'ın köylerindeki okullarda birleştirilmiş sınıflarda eğitim gören öğrenciler, tahtayı rahat görebilmeleri ve farklı sınıflardaki öğrencilerin dikkatlerinin dağılmaması için sıralar farklı yönlere doğru ayarlanıyor. Öğrenciler zaman zaman sönmek üzere olan sobaya ders aralarında odun atarak ısınmaya çalışıyor. 

Bu arada, Ardahan'ın birçok köyündeki öğrenciler "24 Kasım Öğretmenler Günü" için öğretmenlerine hediye alma imkanı bulamadıkları için sadece sınıflarda topluca "öğretmenler gününüz kutlu olsun öğretmenim" demekle yetindi.
iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 12:04:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gul izgi IP: 193.255.24.xxx Tarih : 28.11.2006 10:48:21
birzamanlar eğitimde en yüksek sıralarda yer alan ardahanın eğitim düzeyinin düşmesine inanın çok üzülüyorum sayın ardahanlı iş adamları duyarlı olalım çünkü gerçekten çok cevherli çoçuklarımız var ama ne yazıkki imkansızlıklar bu cevherlerin yetişmesine engel çocuklarınızı okutun kampanyaları yapılıyor bence doğuya öğretmen gönderme kampanyası başlatın doğunun insanının suçu ne doğuda görev yapan bütün öğretmenlerimi kutlar saygılar sunarım.