23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Ardahan'da karla mücadele çalışmaları

Ardahan ve ilçelerinde geçen hafta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan birçok köy yolu, metrelerce yükseklikteki kar yığınları sebebiyle hala açılamadı. 

Posof İlçesi ve köylerinde geçen hafta etkili olan kar yağışı nedeniyle 8 gündür birçok köyün ilçeyle bağlantısı sağlanamıyor. 

Kurşun Çavuş Köyü'nün Posof İlçe merkeziyle bağlantısının tekrar sağlanması için çalışmalara aralıksız devam eden köy hizmetleri ekipleri, 150 metre uzunluğunda 5 metre yüksekliğindeki bir bölgede dozerle saatlerce çalışmak zorunda kaldı. 

Posof Köy Hizmetleri Birim Şefi Necati Aydın, "8 gündür kapalı olan Kurşun Çavuş Köyü yolunda dün saat 08.30'dan bu yana çalışmalar başlamıştır. Karın yoğunluğu nedeniyle fazla ilerleyemiyoruz. Dünden bu yana ancak 150 metre yol açabildik. Karın yoğunluğu nedeniyle geciken köy yolu açma çalışları için halkımızdan duyarlı ve sabırlı olmasını bekliyoruz" dedi. 

Kurşun Çavuş Köyü Muhtarı Tevit Özcan da, 8 gündür yolun kapalı olması sebebiyle mağdur durumda olduklarını ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 10:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TARIK İLKER IP: 81.214.249.xxx Tarih : 24.01.2007 14:49:08
BENDE BİR ADAHANLI OLARAK BU DURUMA SESSİZ KALAMIYORUM.SÖZDE BAŞIMIZDAKİ HÜKÜMET BİZİM YA. UĞRAŞTIKLARI SORUNLARA BAKARMISINIZ. HİÇ OLMAMIŞ ADI BİLE SAÇMA OLAN ERMENİ SOYKIRIMI, AVRUPA BİRLİĞİ. KARDEŞİM ÇIKIN BARİ MİLLETE TARİHTE OLANLARI ANLATIN. EKSİK BİLDİKLERİMİZİ TAMAMLIYALIM. YANLIŞIMIZ VARSA DÜZELTELİM . SİZ, SÖZÜM HÜKÜMETE; GÖZÜNÜZÜN ÖNÜNDEKİ SORUNLARI GÖRMEYİPTE UZAKLARA BAKARSANIZ DAHA ÇOK ARPA BOYU YOL ALAMAZSINIZ. O KÖYLERDE HASTASI VAR HAMİLESİ VAR YAŞLISI VAR. ONLARA BİRŞEYLER OLSA NE OLACAK. EMİNİM Kİ HİÇBİRŞEY. BU YAZDIKLARIMI ELEŞTİREN VARSA ELEKTRONİK POSTAM BELLİ. BEN ANKARA ÇANKAYADA İKAMETGAH EDİYORUM. ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİYEL ELEKTRONİ OKUYORUM. AYRICA HANAK/ÇAVDARLI KÖYÜNDEN. NE İÇİN OKUYORUZ BİZİ İNSANIMIZ İÇİN VE OKUMAYA DEVAM. ÖNCE SAYGI SONRA SEVGİLERİMLE.